• Fii alături de Echipa Țării

Școala de antrenori

ȘFA. Licența C UEFA, promoția 45

29 mar 2023 de Sandu Grecu
GALERIE

Școala Federală de Antrenori continuă desfășurarea cursurilor de licențiere UEFA. În conformitate cu cerințele Convenției UEFA de recunoaștere a calificării antrenorilor, Departamentul Tehnic al Federației Moldovenești de Fotbal împreună cu Școala Federală de Antrenori a organizat în perioada 24 octombrie 2022 – 28 martie 2023 Cursul de instruire pentru obținerea licenței C UEFA, promoția 45 FMF. 

 

Cursul, format din 4 module plus examinare teoretică și practică, s-a desfășurat la baza sportivă Zimbru din capitală. La curs au participat 27 de studenți din România și Republica Moldova. Printre ei s-au aflat și fostul international roman, Florin Gardoș sau fostul international moldovean, Eugen Zasavițchi, alți foști și actuali jucători de fotbal și chiar antrenori angajați la școli de fotbal din Chișinău.   

 

Lista absolvenților Cursului de antrenori Licența C UEFA, promoția 45 FMF:

Ionuț Balaur, Bogdan Curpăn, Mihail Dodon, Florin Gardoș, Mihai Georges, Toma Gîrbu, Alexandru Grecu, Ion Grigorașenco, Robert Cristian Gucianu, Liviu Guzun, Emilian Iancu, Tudor Iapără, Răzvan Macovei, Ion Matei, Victor Negară, Ghenadii Ploniș, Ivan Prodan, Anisia Său, Sergiu Sârbu, Tudor Șpac, Ivan Spinatiev, Marius Tomozei, Timur Valcu, Alexandru Vreme, Ionuț Georgian Vreme, Eugen Zasavițchi, Dumitru Zizin.

 

Lectori: Vitalie Mardari, Igor Negrescu, Serghei Truhanov.

Asistent: Vasile Toloconnicov.

Lectori (tematică): Dănuț Oprea, Svetlana Patraș, Dumitru Turcu, Igor Josan.

 

Diplomele și legitimațiile de antrenori au fost oferite de către directorul tehnic FMF, Dănuț-Stelian Oprea. 

 

Federația Moldovenească de Fotbal încurajează toți doritorii de a se înscrie la cursurile Școlii Federale de antrenori. Licența oferită de FMF și UEFA este recunoscută internațional. Despre actele necesare pentru înscriere și mai multe informații puteți vedea pe site-ul nostru, AICI.

Școala moldovenească de antrenori se bucură de popularitate și printre foști fotbaliști străini. Peste 100 de jucători cunoscuți din țări precum România, Belarus, Georgia, Letonia, Ucraina, Turcia, Rusia și Germania au obținut licența de antrenori în Republica Moldova, la Școala FMF.

Pe 10 februarie 2006 a avut loc înregistrarea oficială a Școlii de antrenori FMF. Până în prezent peste 1000 de antrenori au absolvit Instituția noastră, obținând diferite categorii de licențe. 
Programul de Formare Profesională este extrem de important pentru întreaga mișcare fotbalistică din Republica Moldova, deoarece absolvenții lui vor putea să predea lecții de fotbal în școli și în același timp să antreneze în oricare dintre cluburile de fotbal din țară și străinătate.