• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Super Liga, faza secundă. Etapa 2 în cifre

20 mar 2023 de Victor Daghi

*În 3 meciuri au fost marcate 6 goluri (gazdele – 2, oaspeţii – 4), în mediu – 2 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 133 de goluri (gazdele – 71, oaspeţii – 62), în medie - 2,14 goluri pe meci.

 

*Gazdele și oaspeții au câștigat câte un meci, iar o partidă s-a încheiat la egalitate. De la începutul campionatului s-au jucat 62 de meciuri. Gazdele au câştigat 26 de partide, oaspeții – 20, iar alte 16 meciuri s-au terminat nedecis.

 

*Cele mai multe goluri într-un meci (7) au fost marcate în jocul Zimbru - Dacia Buiucani 3-4 (etapa 5).

 

*În această etapă grecul Theocharis Pozatzidis de la Sfîntul Gheorghe a înscris în propria poartă. De la începutul campionatului au fost marcate 4 autogoluri.

 

*În această etapă a fost acordată o lovitură de la 11 metri. Alexandru Dedov de la Zimbru a înscris de la punctul cu var. De la începutul campionatului arbitrii au dictat 17 penalty-uri, dintre care 12 au fost transformate în gol.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 16 cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 290 de cartonaşe galbene.

 

*În această etapă nu a fost arătat nici un cartonaș roșu. De la începutul campionatului au fost arătate 8 cartonaşe roșii, dintre care 5 pentru Milsami.

 

*Alexandru Dedov (Zimbru) a preluat conducerea în clasamentul golgheterilor, cu 7 reușite. Urmează Rasheed Akanbi (Sheriff), cu 6 goluri și Ibrahim Jibril (ex-Sfîntul Gheorghe), cu 5 goluri. Vladimir Ambros, Marius Iosipoi, Victor Bogaciuc (tustrei, Petrocub), Steve Ambri (Sheriff), Eugeniu Sidorenco (Zimbru) și Radu Gînsari (Milsami) au marcat câte 4 goluri.

 

*Meciurile etapei au fost urmărite din tribune de 800 de spectatori. De la începutul sezonului la stadioane au venit 45.546 de spectatori, în mediu câte 735 de oameni pe meci.

 

*Zimbru este neînvinsă în ultimele 10 etape (câte 5 victorii și remize). Ultima dată formația chișinăuiană a fost învinsă în campionat 6 luni în urmă, 0-1 cu Milsami.

 

*Sheriff a obținut a patra victorie consecutivă în Super Liga, în timp ce Petrocub și-a întrerupt seria alcătuită din 4 victorii.

 

*Milsami nu poate câștiga în al 7-lea meci consecutiv (2 remize și 5 înfrângeri), iar Sfîntul Gheorghe - al 4-lea (câte 2 remize și 2 înfrângeri).