• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 14:00. Milsami – Zimbru

18 mar 2023 de Victor Daghi

 

Milsami - Zimbru

 

18 martie. Vadul lui Vodă, stadionul CPSM, teren sintetic

Arbitru: Veaceslav BANARI

Asistenți: Alexandru SAJIN și Ghenadi LISIȚA

Al 4-lea oficial: Iurii COVTUN

 

Milsami: 1.Emil TÎMBUR, 4.Petru RACU (c), 5.Yaroslav TEREKHOV, 6.Aleksandar ISAEVSKI, 7.Danu SPĂTARU, 9.Evgheni OANCEA, 10.Sergiu ISTRATI, 14.Vitus AMOUGUI, 15.Radu GÎNSARI, 16.Alexandru ANTONIUC, 30.Igor BONDARENCO

Rezerve: 13.Victor BUGA, 31.Mihail CIOBAN, 11.Mamadou Harouna CAMARA, 17.Artiom PUNTUS, 19.Dan PÎSLA, 23.Vadim BOLOHAN, 24.Dumitru ROGAC, 27.Vadim DIJINARI

Antrenor: Ghenadie PUȘCA

 

Zimbru: 31.Nikolaos GIANNAKOPOLOS, 3.Ștefan BURGHIU (c), 7.Ilie DAMAȘCAN, 8.Steve RUBANGUKA, 9.Gheorghe ANDRONIC, 10.Alexandru DEDOV, 25.Alex-Mihai MISARĂȘ, 30.Andrei MACRIȚCHII, 44.Emmanuel Chinemerem ALARIBE, 66.Kenroy Kenoy CAMPBELL, 69.Denys DEDECHKO

Rezerve: 12.Iulian-Sebastian AGACHI, 35.Anatolii CHIRINCIUC, 2.Valeriu GAIU, 11.Eugeniu SIDORENCO, 17.Iulian BEJAN, 23.Maximiliano DO SACRAMENTO CASTRO, 27.Alexei CIOPA, 29.Petru LEUCA, 33.Cătălin CUCOȘ, 77.Vlad RĂILEANU, 84.Shahrom SAMIEV

Antrenor: Lilian POPESCU

 

Milsami Orhei și Zimbru Chișinău se întâlnesc astăzi, de la ora 14:00, în cel de-al doilea meci al etapei a doua a fazei secunde a Super Ligii. Partida de la stadionul CPSM din Vadul lui Vodă, teren sintetic, va fi transmisă de platforma media ligatv.md și de postul de televiziune Jurnal TV.  

 

Jocul va fi arbitrat de către Veaceslav Banari din Căușeni. El va fi ajutat de asistenții Alexandru Sajin (Chișinău), Ghenadi Lisița (Taraclia), și al patrulea oficial Iurii Covtun (Bender). Observator de arbitri FMF a fost delegat Iurie Rochin, iar delegat FMF – Diana Bulgaru (ambii, Chișinău).

 

În Super Liga, Zimbru și Milsami au disputat 44 de meciuri directe.  

 

Primul a avut loc pe 22 august 2009, la Chișinău, și s-a încheiat la egalitate 1-1. Alexandru Maximov a deschis scorul în minutul 50 pentru Viitorul (așa s-a numit formația orheiană în perioada 2005-2010), iar Radu Catan a stabilit scorul final în minutul 58.

 

În total, Milsami a obținut 24 de victorii, Zimbru - 11, iar alte 9 partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este favorabil "vulturilor roșii": 51-34.

 

În actuala stagiune, cele două formații s-au întâlnit de două ori. În primul joc, din 4 septembrie 2022, la Orhei, gazdele s-au impus cu 1-0, datorită golului marcat de Mamadou Camara în min. 30. A fost debutul lui Lilian Popescu la cârma Zimbrului, iar după acel meci Zimbru n-a mai pierdut în următoarele 11 întâlniri din campionat și Cupă (5 victorii și 6 remize).  

 

Ultima dată adversarele de astăzi s-au întâlnit pe 27 octombrie 2022, la Chișinău. Meciul s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, iar golurile au fost marcate de Alexandru Dedov (74, din penalty), respectiv, Radu Gînsari (53).

 

Ultima dată “galben-verzii” au câștigat de la Milsami în campionat mai mult de 4,5 ani în urmă, mai exact pe 30 septembrie 2018. Echipa antrenată atunci de tehnicianul român Sorin-Dorel Colceag a învins la Chișinău cu 2-0, formația orheiană antrenată atunci de Veaceslav Rusnac. Golurile au fost marcate de francezul Joao Tiago Almeida Teixeira și Ilie Damașcan.

 

În Cupa Moldovei, Milsami și Zimbru s-au intâlnit de două ori.

 

Pe 23 mai 2018, cele două echipe s-au întâlnit în finala Cupei Moldovei. Învingătoarea s-a decis în prelungiri, când Maxim Antoniuc a reușit o “dublă” și a adus trofeul pentru Milsami.

 

Iar anul trecut, Milsami a învins Zimbru cu 3-0 în sferturile de finală ale Cupei Moldovei Moldtelecom, ediția 2021/22. Golurile formației orheiene au fost marcate de Sergiu Istrati, Igor Lambarschi și Mamadou Harouna Camara.

 

Ambele formații s-au duelat și în Cupa Federației 2020. Zimbru s-a impus categoric cu 5-0 prin golurile lui Ion Postica, Alexandru Vacarciuc, Nichita Murovanîi (dublă) și Boubacar Traore.

 

Milsami a cedat de la Petrocub cu 2-1 în prima etapă a fazei secunde și este unica echipă fără nici un punct. De partea cealaltă, chișinăuienii au remizat cu Sfîntul Gheorghe și cu 1 punct se clasează pe locul 4.

 

Milsami n-a mai câștigat de 5 meciuri (o remiză și 4 înfrângeri).

 

Fundașul orheienilor Valeriu Macrițchii este suspendat pentru meciul de azi, pentru cumul de cartonașe galbene.  

 

Iar 4 jucători de la Zimbru pot juca astăzi, după ce au fost suspendați pentru meciul din prima etapă, cu "sfinții" (0-0). Este vorba despre fundașii Alexandru Dedov, Ștefan Burghiu, mijlocașul belgian Steve Rubanguka și atacantul jamaican Kenroy Kenoy Campbell.  

 

Alexandru Dedov (Zimbru) conduce în clasamentul golgheterilor, cu 6 reușite, împreună cu Rasheed Akanbi de la Sheriff. Un alt jucător de la Zimbru, Eugeniu Sidorenco are 4 goluri în activ. Cel mai bun marcator de la Milsami este Radu Gînsari, cu 4 reușite.

 

Zimbru a anunțat că l-a transferat pe atacantul nigerian Emmanuel Alaribe (22 ani), care a mai evoluat în Moldova, la Codru Lozova și CSF Bălți, iar ultimul lui club a fost Hapoel Ramat haSharon din a doua divizie a Israelului.

 

Formația chișinăuiană a înscris 1593 de goluri în cele 922 de meciuri disputate în elita fotbalului moldovenesc. Este foarte probabil că Zimbru va marca în următoarele meciuri cel de-al 1600-lea gol din Super Liga.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.