• Fii alături de Echipa Țării

Congresul FIFA. Gianni Infantino, reales președinte al FIFA

16 mar 2023 de Reporter FMF
GALERIE

Gianni Infantino a fost reales președinte al FIFA (Federația Internațională de Fotbal) în cadrul celui de-al 73-lea Congres FIFA, care se desfășoară în aceste zile la Kigali, Rwanda. El se află la al treilea mandat şi a fost singurul candidat înscris pentru şefia fotbalului mondial. Elveţianul, în vârstă de 52 de ani, a fost reales prin aclamaţie (vot deschis) de către cei 211 de delegaţi ai federaţiilor membre FIFA, la fel ca în 2019. Infantino este președinte al FIFA din 2016.

 

Federația Moldovenească de Fotbal este reprezentată la Congresul FIFA de președintele Leonid Oleinicenco, secretarul general Serghei Butelschi și secretarul general adjunct Nicolai Cebotari. În cadrul vizitei în Rwanda, delegația FMF a avut o serie de întâlniri cu președinții și responsabilii din cadrul altor asociații de fotbal, stabilind relații de cooperare și suport.

 

”Am participat la ședința organizată de președintele UEFA, Aleksander Ceferin, unde au fost discutate problemele curente cu care se confruntă asociațiile naționale din Europa. Totodată, a avut loc întâlnirea cu conducerea FIFA, în cadrul căreia am primit asigurări privind suportul necesar în construcția mai multor terenuri cu acoperire naturală la Vadul lui Voda. Construcția urmează să demareze anul curent”,

a declarat președintele FMF, Leonid Oleinicenco pentru fmf.md.