• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Socca EuroCup. Moldova, în grupa A, va juca cu Germania și Ungaria

14 mar 2023 de Victor Daghi

Marți, 14 martie, a avut loc tragerea la sorți a grupelor primei ediții a turneului internațional Socca EuroCup, care va avea loc în perioada 29 martie-2 aprilie, la Arena din parcul La Izvor al capitalei.

 

Naționala Moldovei la Socca va juca în grupa A, unde le va avea ca adversare pe Germania și Ungaria. Tricolorii vor fi reprezentați la această competiție de către campioana Amoligii - FC Victoria.

 

Componențele tuturor grupelor

Categoria 1

Grupa A: MOLDOVA, Germania, Ungaria

Grupa B: Kazahstan, Franța, Croația

 

Categoria 2

Grupa C: România, Luxemburg, Spania, Albania

Grupa D: Georgia, Cipru, Irlanda

 

Cele mai bune 2 echipe din fiecare grupă se vor califica în semifinale. În finală vor juca cele mai bune echipe din categoria respectivă. Câștigătoarele celor două turnee vor juca în finala mare pentru a desemna prima câștigătoare a turneului Socca EuroCup.

 

Cele mai bune 3 echipe din Categoria 2 se vor califica la Campionatul Mondial la Socca, care se va desfășura în perioada 2-11 iunie, în Germania. În total la Mondial vor participa 40 de reprezentative.

 

Turneul internațional Socca EuroCup va fi organizat în premieră de către International Socca Federation (ISF), în colaborare cu Socca Moldova și Federația Moldovenească de Fotbal. La competiție vor participa 13 selecționate europene de top la mini-fotbal (socca). 

 

În ultimii doi ani stadionul din parcul La Izvor a găzduit cu succes calificările Campionatului European de fotbal pe plajă, Divizia B, precum și turneul internațional Amoliga Nations Cup.