• Fii alături de Echipa Țării

Superlativele 2022. Federația a premiat Laureații de la Sheriff

14 mar 2023 de Victor Daghi
GALERIE

 

Secretarul general adjunct al Federației Moldovenești de Fotbal, Nicolai Cebotari, și directorul competiții FMF, Petru Soltanici, i-au premiat pe reprezentanții clubului Sheriff Tiraspol, laureați ai anului 2022 în Ancheta FMF ”Superlativele anului”.

Vă reamintim că în urma voturilor acumulate în Ancheta FMF, Dumitru Celeadnic a fost ales cel mai bun portar al anului 2022, bosniacul Stjepan Radeljic – cel mai bun fundaș, iar nigerianul Rasheed Akanbi a fost votat cel mai bun atacant. Căpitanul tiraspolenilor, Amine Talal a luat premiul “Revelația anului 2022”, câștigat de campioana Moldovei. 
 

Premiile au fost înmânate de către secretarul general adjunct al FMF, Nicolai Cebotari, și directorul competiții FMF, Petru Soltanici, chiar pe stadionul Sheriff, înainte de începerea meciului cu CSF Bălți, din prima etapă a fazei secunde a Super Ligii.
 

Pentru prima dată desemnarea celui mai bun fotbalist moldovean al anului a avut loc în anul 1992, la inițiativa cunoscutului jurnalist și impresar de fotbal, Arcadie Zaporojanu, pe atunci redactor-şef al ziarului Fotbal Hebdo. După desfiinţarea ziarului Fotbal Hebdo, la sfârşitul anului 1999, ancheta și organizarea Galelor sunt continuate de Federaţia Moldovenească de Fotbal. 

 

Foto: Serghei SOKOLOV / FC Sheriff