• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Super Liga, faza secundă. Etapa 1 în cifre

14 mar 2023 de Victor Daghi

*În 3 meciuri au fost marcate 4 goluri (gazdele – 3, oaspeţii – 1), în mediu – 1,33 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 127 de goluri (gazdele – 69, oaspeţii – 58), în medie - 2,15 goluri pe meci.

 

*Gazdele au câștigat 2 meciuri, iar o partidă s-a încheiat la egalitate. De la începutul campionatului s-au jucat 59 de meciuri. Gazdele au câştigat 25 de partide, oaspeții – 19, iar alte 15 meciuri s-au terminat nedecis.

 

*De remarcat faptul că Petrocub a învins-o cu 2-1 pe Milsami, după ce a fost condus cu 1-0 la pauză. Este interesant că s-a repetat istoria de la meciul cu participarea acestor cluburi din etapa a 10-a, când formația din Hîncești la fel a învins cu 2-1. Este al 6-lea meci din actuala stagiune când o echipă reușește să întoarcă rezultatul.

 

*Cele mai multe goluri într-un meci (7) au fost marcate în jocul Zimbru - Dacia Buiucani 3-4 (etapa 5).

 

*De la începutul campionatului au fost marcate 3 autogoluri.

 

*În această etapă nu a fost acordată nici o lovitură de la 11 metri. De la începutul campionatului arbitrii au dictat 16 penalty-uri, dintre care 11 au fost transformate în gol.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 9 cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 274 de cartonaşe galbene.

 

*În această etapă nu a fost arătat nici un cartonaș roșu. De la începutul campionatului au fost arătate 8 cartonaşe roșii, dintre care 5 pentru Milsami.

 

*Alexandru Dedov (Zimbru) și Rasheed Akanbi (Sheriff) conduc în clasamentul golgheterilor, cu câte 6 reușite. Ei sunt urmați de Ibrahim Jibril (ex-Sfîntul Gheorghe), cu 5 goluri. Vladimir Ambros, Marius Iosipoi, Victor Bogaciuc (tustrei, Petrocub), Steve Ambri (Sheriff), Eugeniu Sidorenco (Zimbru) și Radu Gînsari (Milsami) au marcat câte 4 goluri.

 

*Meciurile etapei au fost urmărite din tribune de 1.136 de spectatori. De la începutul sezonului la stadioane au venit 44.746 de spectatori, în mediu câte 758 de oameni pe meci.

 

*Zimbru este neînvinsă în ultimele 9 etape (4 victorii și 5 remize). Ultima dată formația chișinăuiană a fost învinsă în campionat 6 luni în urmă, 0-1 cu Milsami.

 

 *Petrocub a obținut a patra victorie consecutivă în Super Liga, iar Sheriff – a 3-a. 

 

*Milsami nu poate câștiga în al 6-lea meci consecutiv (2 remize și 4 înfrângeri), iar Sfîntul Gheorghe - al treilea (o remiză și 2 înfrângeri). 

 

Foto: Anna ROTARY / FC Sfîntul Gheorghe