• Fii alături de Echipa Țării

Futsal (Naționale)

Futsal. Naționala Moldovei va juca cu Țările de Jos în play-off-ul din preliminariile Campionatului Mondial 2024

10 mar 2023 de Victor Daghi
GALERIE

Naționala de futsal a Moldovei și-a aflat astăzi adversarul din etapa play-off a a preliminariilor Campionatului Mondial de futsal 2024. În urma tragerii la sorți, care a avut loc la sediul UEFA de la Nyon, Elveția, tricolorii pregătiți de Vladimir Vusatîi vor juca cu reprezentativa din Țările de Jos. 

 

Selecționata noastră va juca în deplasare partida din prima manșă, iar meciurile (tur-retur) vor avea loc în perioada 10-19 aprilie.

 

Rezultatele tragerii la sorți:

Belgia – Ungaria

Țările de Jos – Moldova

Suedia – Germania

Cehia - Lituania

 

Câștigătoarele dublei manșe se vor califica în Etapa de Elită. Iată care sunt 16 selecționate calificare deja în Etapa de Elită: Armenia, Azerbaidjan, Croația, Finlanda, Franța, Georgia, Italia, Kazahstan, Polonia, Portugalia (câștigătoarea ultimei ediții), România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania și Ucraina.

 

Naționala de futsal din Țările de Jos a început parcursul în actualele calificări din Main Round. În grupa 11, echipa antrenată de Miguel Andres a adunat 5 puncte, 2-1 și 3-3 cu Kosovo, 2-4 și 1-1 cu Ucraina. Echipa din Țara Lalelelor este mai bine poziționată în clasamentul mondial decât noi (locul 35 în comparație cu poziția a 53-a a tricolorilor).

 

Cele două echipe s-au întâlnit de 2 ori, în meciuri amicale disputate pe 15 și 16 aprilie 2019, la complexul sportiv Futsal Arena FMF. În prima partidă a fost consemnat un rezultat de egalitate, 2-2, iar golurile au fost marcate de Sergiu Nicolaiciuc (19), Andrian Lașcu (31), respectiv, Attaibi (14) și Velseboer (17). În cel de-al doilea meci tricolorii s-au impus cu 5-3. Au marcat Ramdani (7-autogol), Andrian Lașcu (13), Cristian Obadă (19, 27), Andrei Negara (20), respectiv, Bouyouzan (26), Attahir (30) și Velseboer (36).

 

Vă reamintim, Moldova a câștigat grupa F din prima etapă preliminară, după ce a obținut victorii cu Elveția (4-1), Estonia (2-0) și Grecia (2-1). Mini-turneul a avut loc în țara noastră între 6 și 9 aprilie 2022.  

 

În a doua etapă preliminară (Main Round), tricolorii s-au clasat pe locul doi în grupa 1, cu 6 puncte. Echipa antrenată de Vladimir Vusatîi a învins Cipru (7-1 și 2-0) și a cedat în fața dublei campioane mondiale Spania (2-7 și 0-4).

 

Foto: Kristian Skeie - UEFA/UEFA via Getty Images