• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Under 21. Stagiu de pregătire cu 2 meciuri amicale

07 mar 2023 de Victor Daghi

Naționala de tineret a Moldovei alcătuită din jucători născuți în anii 2002-2004 va disputa două meciuri amicale, pe 24 și 27 martie, cu selecționatele similare din Kosovo și, respectiv, Austria. Jocurile de verificare se vor disputa în Turcia. Ora de start al partidelor va fi stabilită ulterior.

 

Tricolorii mici antrenați de Ștefan Stoica se vor reuni pe 19 martie în cantonament la Centrul din Vadul lui Vodă, iar a doua zi vor face deplasarea în Turcia. Reprezentativa noastră se va întoarce acasă pe 28 martie.

 

Acest cantonament constituie o etapă de pregătire a Naționalei U21 pentru preliminariile Campionatului European, ediţia 2023-2025. Echipa noastră va juca în grupa C, din care mai fac parte Țările de Jos, Suedia, Georgia, Macedonia de Nord și Gibraltar. Naționala noastră va debuta pe 15 iunie, contra reprezentativei Gibraltarului, în deplasare. Primul meci acasă tricolorii mici îl vor disputa pe 12 septembrie curent, împotriva echipei similare a Georgiei. Ora și locul va fi stabilit ulterior.

 

Calendarul meciurilor Naționalei U21 în preliminariile EURO 2025

 

Câștigătoarele celor 9 grupe preliminare și cele mai bune 3 echipe de pe locul 2 (nu se vor lua în calcul meciurile cu formația de pe locul 6) se vor califica la turneul final. Celelalte 6 echipe, care vor termina pe locul doi în grupe, vor juca în etapa play-off, în noiembrie 2024, și vor stabili ultimele 3 formații calificate la turneul final. Gazda turneului final, Slovacia, este calificată direct la EURO U21 2025.