• Fii alături de Echipa Țării

Școala Tânărului Arbitru

01 mar 2023 de Anatolie Bodean
GALERIE

La stadionul Zimbru din capitală, în ultima zi de iarnă a avut loc examenul de absolvire a cursului de instruire din cadrul Şcolii Tinerilor Arbitri al FMF, regiunea Centru.

Cursul de instruire a fost desfăşurat pe parcursul a 4 luni, cu participarea a 23 de studenți. Examenul de absolvire a fost primit de către inspectorii federali ai Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal: Anatolie Bodean și Oleg Molceanov și de vicepreședintele Comitetului de Arbitri, Vladimir Antonov. 

De asemenea, pe data de 14 februarie a avut loc examenul de absolvire a cursului de instruire din cadrul Şcolii Tinerilor Arbitri al FMF și în orașul Tiraspol, regiunea Est.

Cu un cuvânt de salut către studenți, înaintea examenului final, a venit președintele asociației regionale Transnistrene, Pavel Procudin și managerul Oficiului Regional Est FMF, Iurii Covtun. La examenul final au fost prezenți 10 elevi.
Examenul de absolvire a fost primit de către inspectorii federali ai Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal: Anatolie Bodean și Oleg Molceanov și de vicepreședinte al Comitetului de Arbitri, Vladimir Antonov. 

Tot pe 28 februarie, în orașul Ceadîr Lunga, pentru al 8-lea an consecutiv, a avut loc deschiderea Școlii Tânărului Arbitru, Regiunea SUD. 

Cu un cuvânt de salut au venit șeful Direcţiei Generale Tineret şi Sport UTA Găgăuzia, Serghei Stoianoglo, preşedintele ARF Ceadîr Lunga, Ivan Ghenov, preşedintele ARF Taraclia, Vladimir Tabanov, directorul Şcolii Sportive Taraclia, Vladimir Popov și managerul Oficiului Regional Sud FMF, Alexei Gheorghiu.

La cursul de instruire a Școlii Tânărului Arbitru s-au înscris 16 candidați din regiunea Sud a țării. Instruirea arbitrilor va fi efectuată de coordonatorul de arbitri din reigunea Sud, Gheorghe Dandeș.

Vă reamintim că pe 2 februarie curent, în regiunea Nord a Moldovei a avut loc deschiderea oficială a cursului Școlii Tânărului Arbitru. La eveniment au fost prezenți preşedintele Federaţiei de Fotbal din Municipiul Bălţi și membrul Comitetului Executiv FMF, Ghenadie Grigorișin, managerul ORD "Nord" al FMF,  Vitalie Jurat și președintele colegiului de arbitri Bălți, Vladislav Ivancenco.
La cursul Școlii Tânărului Arbitru s-au înscris 11 candidați. Instruirea arbitrilor va fi efectuată de coordonatorul de arbitri din regiunea Nord, Victor Josan.


Cum puteți să vă înscrieți la școala de arbitri?

Cererea de înscriere la școala tânărului arbitru poate fi depusă de orice cetățean al Republicii Moldova, după îndeplinirea următoarelor condiții:

- vârsta de la 15 ani până la 35 ani

- principalul criteriu de selecție a candidaților este dragostea față de fotbal şi dorința de a se dedica arbitrajului
 

Pentru a fi admis în calitate de candidat la școala de arbitru trebuie să furnizați următoarele acte:

- Formularul de cerere 
- Copia buletinului de identitate 
- Copia adeverinței de naștere (dacă nu posedă buletin de identitate) 
- Diploma de absolvire a studiilor medii (dacă o posedă) 
- Diploma de absolvire a instituțiilor superioare de învățământ (dacă o posedă) 
- O scurtă autobiografie 
- Certificat privind starea sănătății care să permită practicarea sportului 
- Certificat de la Ministerul Afacerilor Interne despre cazierul juridic 
- Trei fotografii color 3×4 
- confirmare de plată pentru serviciile de studii - 50 euro

Mai multe detalii, în rubrica Școala de Arbitri.