• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Vadim Rață, primul gol în actuala ediție a campionatului României! Vezi reușita internaționalului moldovean

26 feb 2023 de Victor Daghi

 

Vadim Rață a înscris astăzi golul victoriei pentru echipa sa, FC Voluntari, în Superliga românească. Internaționalul moldovean a marcat unicul gol al meciului în minutul 50, în partida cu Universitatea Craiova, din etapa a 27-a. Rață a fost integralist, fiind avertizat în minutul 65. Fundașul Igor Armaș la fel a jucat tot meciul, iar atacantul Vitalie Damașcan - până în minutul 87, când a fost schimbat cu Daniel Florea. Este primul succes al formației ilfovene în ultimele 9 partide și prima victorie din acest an. FC Voluntari, cu 29 de puncte, a urcat pe locul 11 în clasamentul Superligii.

 

Acesta este primul gol marcat de mijlocașul moldovean în cele 22 de meciuri jucate în actuala ediție a Superligii pentru FC Voluntari. În actualul sezon, Rață a marcat golul victoriei al echipei Voluntari în meciul cu Unirea Slobozia, jucat pe 19 octombrie 2022, în prima rundă a grupei A din Cupa României.

 

Vadim Raţă a revenit pe 3 septembrie 2022 la echipa de fotbal FC Voluntari de la FCSB. Pentru FCSB, Raţă a jucat doar trei meciuri, adunând 106 minute. El a bifat câte 45 de minute cu Chindia (3-2) și FC Hermannstadt (2-2), în Superligă, şi 16 minute cu Viking Stavanger (1-2), în Europa Conference League.

 

Internaţionalul moldovean a jucat în 38 de partide în sezonul trecut, fiind golgheterul echipei ilfovene, cu 8 goluri marcate.

Vadim Raţă s-a născut la 5 mai 1993, în Chişinău. A început să practice fotbalul la CSCT Buiucani, după care a ajuns la Academia lui Sheriff Tiraspol. A jucat la Sheriff, FC Tiraspol, Zaria Bălţi și Speranţa Nisporeni, iar în 2018 a ajuns la Milsami Orhei. Cu Sheriff a devenit dublu campion național (2012 și 2013), iar cu Milsami a câștigat Cupa Moldovei în anul 2018. 

  

În februarie 2019 s-a transferat în România, la Chindia Târgovişte, pentru care a evoluat 89 de partide, a înscris 5 goluri şi a oferit două pase de gol. În iulie 2021, el a semnat cu FC Voluntari, pentru care a marcat de 11 ori în 68 de jocuri oficiale.

 

Pentru Naționala Moldovei Vadim Rață a jucat 34 de meciuri și a marcat 1 gol.