• Fii alături de Echipa Țării

Școala de antrenori

Școala de antrenori. Licența C UEFA

25 feb 2023 de Maria Teeşanu
GALERIE

În conformitate cu planul anual de activitate al Departamentului Tehnic al Federației Moldovenești de Fotbal, Școala Federală de Antrenori a organizat în zilele de 20-22 februarie modulul 2 al licenței C UEFA, promoția 46 în regiunea Est și promoția 47 în regiunea Centru. 

Sub îndrumarea lectorilor și tutorilor, cei 35 de antrenori au participat la sesiuni teoretice și practice în grup, în cadrul cărora au făcut un schimb de opinii despre diferite aspecte ale jocului:

1. Jocuri în componență redusă
2. Dueluri 1x1, 2x1, 2x2
3. Șuturi spre poartă
4. Modelul antrenamentului U11


Lectori ai seminarului au fost Andrei Radiola, Serghei Truhanov (ambii, regiunea Est), Vitalie Mardari, Igor Negrescu și Valeriu Oloieru (tustrei, regiunea Centru).

La finalul modulului a fost elaborat un program individual de lucru pentru antrenori și stabilite obiectivele care urmează să fie analizate în următorul modul.

Costul de participare la cursurile pentru obținerea Licenței C UEFA constituie 450 euro.

Astfel, venim cu un îndemn și încurajăm toți doritorii de a se înscrie la cursurile Școlii Federale de antrenori. Licența oferită de FMF și UEFA este recunoscută internațional. Despre actele necesare pentru înscriere și mai multe informații puteți vedea pe site-ul nostru, AICI.

Școala moldovenească de antrenori se bucură de popularitate și printre foști fotbaliști străini. Mai bine de 20 de jucători cunoscuți din țări precum România, Belarus, Georgia, Letonia, Ucraina, Turcia, Rusia și Germania au obținut licența de antrenori în Republica Moldova, la Școala FMF. Până în anul 2022 Școala federală de antrenori a emis 55 de Licențe Pro. Posesorii acestor licențe activează în campionatele României, Armeniei, Letoniei, Ucrainei, Rusiei și Moldovei. 

Pe 10 februarie 2006 a avut loc înregistrarea oficială a Școlii de antrenori FMF. Până în prezent peste 1000 de antrenori au absolvit Instituția noastră, obținând diferite categorii de licențe. 

C UEFA - 442 antrenori
B UEFA- 175 antrenori
A UEFA - 109 antrenori
A Elite Youth UEFA - 20 antrenori
PRO UEFA - 55 antrenori 
A GK UEFA - 11 antrenori
B FUTSAL UEFA - 14 antrenori 
În curs - 185 antrenori 

Programul de Formare Profesională este extrem de important pentru întreaga mișcare fotbalistică din Republica Moldova, deoarece absolvenții lui vor putea să predea lecții de fotbal în școli și în același timp să antreneze în oricare dintre cluburile de fotbal din țară și străinătate.