• Fii alături de Echipa Țării

Open Fun Football Schools

OFFS Moldova. Acțiune dedicată consolidării relațiilor de prietenie între copiii din Ucraina și Moldova

17 feb 2023 de Maria Teeşanu
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal în colaborare cu Open Fun Football Schools și Asociația pentru Abilitarea Copilului și Familiei „AVE Copiii” a organizat mai multe acțiuni sociale pentru consolidarea relațiilor de prietenie între copiii din Ucraina și Moldova!

Echipa proiectului CCPA/Open Fun Football Schools împreuna cu Asociația pentru Abilitarea Copilului și Familiei „AVE Copiii” a organizat evenimente inedite, din cadrul proiectului “Suport pentru comunități moldovenești în găzduirea refugiaților ucraineni“, care au avut loc în orașele Căușeni și Ștefan Vodă.
 

În cadrul evenimentului au fost organizate activități social-sportive, care au drept obiectiv îmbunătățirea coeziunii și a coexistenței pașnice a refugiaților din Ucraina și a comunitățili din Republica Moldova. Toate activitățile au drept scop prevenirea violenței și consolidarea toleranței față de diferite națiuni.

În total, la eveniment au participat 180 de copii din Moldova și Ucraina. Toți copii au primit cadouri din partea proiectul CCPA/OFFS Moldova.

 

Buna desfășurare a evenimentului a fost asigurată de către Svetlana Patraș, coordonatorul proiectului, Victor Mardari, asistentul coordonatorului, Oxana Spataru, Dănuța Chicu, instructori OFFS, Cristina Onei, reprezentant „AVE Copiii”, Larisa Pavlenco, profesor de educație fizica L.T. M.Eminescu din Căușeni, și Ana Tcaci, reprezentant Direcția Asistența Socială și Protecția Familiei din Ștefan Vodă.


Obiectivul general al proiectului este contribuirea la promovarea relațiilor inter și intracomunitare și a inițiativelor ascendente ale societății civile care contribuie la coexistența pașnică, incluziunea socială, egalitatea de gen, protecția copilului, buna guvernare, valorile democratice și drepturile omului.

Proiectul CCPA/OFFS este implementat în țară noastră de către organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca şi FMF din anul 2006, de asemenea fiind susținut de Guvernul Suediei.