• Fii alături de Echipa Țării

Comitetul de Arbitri al FMF

26 ian 2023 de Victor Daghi

La Casa Fotbalului din capitală a avut loc ședința Comitetului de Arbitri. Au participat Victor Stînă (președinte), Vladimir Antonov (vicepreședinte), Valeriu Robu, Fiodor Zaharii, Ion Durnea (tustrei, membri) și Anatolie Bodean (șef al Departamentului de Arbitri al FMF).

 

Mentorii programului “Mentori și talente” au prezentat dările de seamă pentru lucrul făcut în anul 2022. Acest program, care are ca scop identificarea tinerelor talente și a viitorilor arbitri, va continua și în anul 2023. A fost aprobat Programul de dezvoltare al arbitrajului pentru anul 2023. Membrii Comitetului de Arbitri au stabilit data testării teoretice ale observatorilor de arbitri din Super Liga, Liga 1 și Liga 2 (10 februarie), precum și perioada și locul organizării cantonamentelor arbitrilor și asistenților din Super Liga (20-23 februarie), Liga 1 (17-19 februarie) și Liga 2 (24-26 februarie).

 

În finalul ședinței au fost stabilite principiile de dezvoltare ale arbitrajului de futsal și de fotbal pe plajă în colaborare cu Liga Profesionistă de Futsal din Moldova și Federația Sportivă de Fotbal pe Plajă din Republica Moldova.