• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

Fotbal pe plajă. Naționala, cantonament și două meciuri amicale cu Portugalia

26 ian 2023 de Victor Daghi

Naționala de fotbal pe plajă a Moldovei începe pregătirile pentru preliminariile Campionatului Mondial 2023 din Spania.

 

Selecționata pregătită de Ruslan Pernai va efectua, în zilele de 30 și 31 ianuarie, un cantonament de pregătire la Arena din parcul La Izvor al capitalei, urmând ca apoi să se deplaseze la Quarteira, Portugalia, unde sunt programate două jocuri amicale cu naționala gazdă, campioană mondială în anii 2015 și 2019, reprezentativă care se situează pe locul 1 în clasamentul mondial. Cele două partide de verificare se vor disputa pe 2 și 3 februarie, cu începere de la ora 18:00, respectiv 17:00.

 

Jucătorii convocați pentru "dubla" cu Portugalia: 

Portari: Nicolae Garanovschi, Ruslan Istrati (ambii, Nistru)

Jucători de camp: Grigore Cojocari, Nicolae Ignat (ambii, Nistru), Artiom Turta, Eugeniu Borovschi (ambii, Sportul Studențesc), Vasile Mîță (Tinerețea Suruceni), Bogdan Colosiuc, Dmitri Voloșin, Artiom Tașev, Serghei Schițenco (toți, Tiraspol), Alexandru Sîrghi (Ghidighici)

 

Meciurile amicale cu lusitanii reprezintă o etapă de pregătire pentru preliminariile Campionatului Mondial 2023 (Spania, 21-30 aprilie), Jocurile Olimpice Europene (Polonia, 27 iunie – 1 iulie) și Euro Beach Soccer League, Divizia A (Italia, 5-9 iulie). Vă reamintim, Naționala de fotbal pe plajă a Moldovei a devenit anul trecut campioană europeană la fotbal pe plajă, Divizia B! În meciul final, disputat pe 31 iulie 2022 la Chișinău, Naționala noastră a învins Turcia cu 5-3. Reprezentativa noastră s-a calificat, pentru prima dată în istorie, în Divizia A - elita fotbalului pe plajă din Europa.