• Fii alături de Echipa Țării

Memorandum între Federația Moldovenească de Fotbal, fundația de caritate Hope 4 și Fundația Moldova

27 ian 2023 de Maria Teeşanu
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal a semnat un acord de colaborare cu fundația de caritate Hope 4 și Fundația Moldova. Memorandumul a fost semnat de către președintele FMF, Leonid Oleinicenco și președinții fundațiilor de caritate, Chris Lomas, reprezentant Hope 4 și Robert Blomberg, reprezentant Fundația Moldova. 

Fundația Moldova (MF) este o fundație suedeză, care sprijină dezvoltarea comunității din Moldova. La rândul său, fundația de caritate Hope 4, utilizând contactele și relațiile sale extinse din întreaga lume, intenționează să transforme viețile persoanelor afectate de sărăcie, criminalitate (trafic de persoane) și conflicte (refugiați) în Moldova, Ucraina și în Europa de Est.

Memorandumul dintre aceste organizații are menirea de a oferi acces la fotbal pentru oamenii din toată Moldova. Oranizația non-guvernamentală Hope4 intenționează să ajute FMF să facă fotbalul accesibil tuturor grupurilor sociale, punând accent pe incluziune și utilizarea fotbalului pentru a inspira tinerii și fetele ca mijloc de reabilitare.

În cadrul ședinței de lucru, oficialii FMF au prezentat un raport amplu al proiectelor fotbalistice care sunt implementate cu succes pe teritoriul Republicii Moldova și care vizează dezvoltarea fotbalului de masă, feminin și juvenil. 

De asemenea, specialiștii FMF au relatat despre cum intenționează să folosească puterea fotbalului în reabilitarea grupurilor vulnerabile din societatea noastră.

În cadrul ședinței de lucru au mai participat secretarul general FMF, Serghei Butelschi, membrul comitetului executiv FMF, Diana Bulgaru, influencerul LinkedIn și organizatorul mai multor campanii de caritate pentru refugiați și ajutor persoanelor din pătura social vulnerabilă, Lea Turner.