• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Cristina Musteață: Echipa Națională reprezintă o onoare și o mare responsabilitate!

25 ian 2023 de Maria Teeşanu
GALERIE
Cristina Musteață

Site-ul fmf.md continuă seria interviurilor cu fotbaliștii care s-au remarcat anul trecut. Cristina Musteață de la Agarista CSF Anenii Noi a devenit cel mai bun fundaș central din Liga Națională de fotbal feminin în prima jumătate a actualului sezon, potrivit InStat. Indexul calculat de compania de statistică este 173. Printre realizările luate în calcul: goluri marcate, pase de gol, dueluri câștigate, driblinguri, pase precise și volumul de minute jucate, recuperări, pase reușite, etc. Cristina Musteață a jucat 8 meciuri din 9, a marcat 2 goluri, a dat 4 pase decisive și s-a remarcat la capitolul pase la general - 733 la număr. 

- Cum a trecut pentru tine prima parte a campionatului, ești motivată să recâștigi titlul de campioană a Moldovei la fotbal feminin?
- Prima parte a campionatului a mers bine, suntem în frunte și asta este cel mai important. Bineînțeles că suntem motivate să recâștigăm titlul de campioane ale Ligii Naționale la fotbal feminin.

- Conform statisticilor Instat, ești cel mai bun fundaș și cea mai bună la capitolul pase. În pofida faptului că ești fundaș central, influenţezi direct echipa să marcheze.
- Faptul că am cele mai multe pase la general, conform Instat, mă bucură și este plăcut că îmi pot ajuta echipa. Voi încerca să fiu de folos echipei mele, atâta timp cât "motorul" funcționează.

- Succesele tale țin de experiență sau de tactica pe care o impune antrenorul?
- Ambele.

- În aceasta ediție de campionat nu participă echipa Maximul Cahul, echipa care a adjudecat titlul de campioană a Moldovei anul trecut. Însă a aparut o nouă tabără fotbalistică, Rainier. Echipa este formată din foste sportive ale echipelor Maximum și Narta, care au cucerit în 2021 Cupa Moldovei. Această echipă reprezintă un pericol pentru voi?
- Rainier este o echipă cu perspectivă și noi mereu ne respectăm adversarul, fie că este periculos sau nu.

- Ce calități ar trebui să aibă un fundaș?
- Un fundaș trebuie să aibă o gândire bună și viziune largă în teren, să fie atent, să aibă lovituri de cap exacte, să aibă o pregătire fizică, viteză și caracter dur.

 

- Ce ți-ai dori de la echipa Națională a Moldovei, care în ultimul ciclu preliminar a rămas datoare spectatorilor? Și cât de mult contează Națională pentru o jucătoare de fotbal?

- Pentru mine, echipa Națională reprezintă o onoare și o mare responsabilitate! Mi-a plăcut întotdeauna să "lupt" pentru Naționala Moldovei și, așa cum am mai spus deja, este o mare onoare să-mi reprezint țară. Mi-aș dori de la Echipa Țării mai multe victorii și meciuri frumoase. Este dificil la moment să facem față selecționatelor de top, de aceea aș dori ca Naționala să poată face față acestor obstacole!