• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Marius Iosipoi: Este foarte mult de muncit și nu doresc să mă opresc aici

11 ian 2023 de vlad.panus
GALERIE

Site-ul fmf.md continuă seria interviurilor cu fotbaliștii care s-au remarcat anul trecut. Marius Iosipoi, în vârstă de 22 de ani, de la FC Petrocub Hîncești, a devenit cel mai bun mijlocaș ofensiv din Superliga în prima jumătate a actualului sezon, potrivit InStat. Indexul calculat de compania de statistică este 215. El constituie o evaluare, ca medie, după toate criteriile relevante pentru prestația unui jucător. Printre realizările luate în calcul: goluri marcate, pase de gol, dueluri câștigate, driblinguri, pase precise și volumul de minute jucate, recuperări, pase reușite, etc. Marius Iosipoi a jucat 12 meciuri, a marcat 4 goluri și a dat 2 pase decisive. În interviul de mai jos veți afla care meci a fost cel mai memorabil pentru mijlocașul de la Petrocub în anul trecut, ce crede el despre perspectivele sale la Națională și ce și-ar fi dorit să devină dacă nu ar fi fost fotbalul.

Foto: FC Petrocub

- Conform rezultatelor primei jumătăți a campionatului în clasamentul Instat, ai împărțit primele două locuri printre mijlocașii ofensivi cu nigerianul Iyayi Believe Atiemwen de la Sheriff. Ești mai sus pentru că ai jucat mai multe minute și ai marcat mai multe goluri. Cum îți evaluezi jocul tău?

- Cred că a fost o perioadă destul de reușită pentru mine, dar este meritul întregii echipe și nu doar al meu, cu siguranță este foarte mult de muncit și nu-mi doresc să mă opresc aici.

 

- Ce este cel mai important pentru un fotbalist care joacă pe poziția ta?

- În general orice fotbalist care vrea să ajungă la un nivel înalt și își dorește să-și atingă scopurile propuse are nevoie de multă disciplină, pasiune, sacrificiu și dăruire la maxim, atât în teren, cât și înafara lui, în special poziția mea necesită să fiu mereu concentrat și calm în teren, pentru că mijlocașul este jucătorul care leagă relațiile în teren fiind activ pe tot parcursul meciului.

 

- Care meci a fost cel mai memorabil?

- Meciul care mi s-a întipărit în minte cel mai bine este cel cu clubul albanez Laci din runda a doua preliminară a Europa Conference League, când am a câstigat în deplasare 4-1. FC Petrocub a acces în premieră în runda a treia, un moment ce a intrat în istoria clubului nostru. Sper în urmatorul an să avem parte de mai multe meciuri de acest gen.

 

- Care sunt obiectivele FC Petrocub pentru sezon?

- In acest an FC Petrocub ca și mereu își propune cele mai înalte țeluri, sperăm să facem fața anul ăsta în campionat, cupă și cupele europene, cum am făcut-o de obicei și de ce nu, să ne batem pentru câștigarea campionatului. Nu vreau să dau multe detalii, rămâne de văzut cum să realizăm scopurile propuse. 

Foto: FC Petrocub

 

- Ai jucat un meci la echipa națională a Moldovei în anul trecut. Crezi că ești pregătit să joci la acest nivel?

- Într-adevăr, domnul Cleșcenco mi-a oferit o șansă în meciul cu Lichtenstein să joc în componența de start, în care cred eu că nu am fost suficient de pregătit sau nu a fost momentul potrivit pentru mine, dar asta m-a făcut doar mai puternic și mi-am văzut părțile mai puțin bune. Acum însă după această perioadă lungă mi-am căpătat încrederea și îmi rămâne să aștept momentul când voi juca, sunt sigur că nu voi dezămăgi. 

 

- Într-un interviu pentru serviciul de presă al FC Petrocub ai spus că dacă nu ar fi fost fotbalul ți-ai fi dorit să devii profesor la universitate. Opțiune neobișnuită pentru un fotbalist.

- În acel moment când am primit această întrebare, mi-a venit această profesie în gând pentru că îmi place să citesc mult și să comunic cu diferiți oameni. Cred că universitatea este un loc potrivit pentru a-ți împărtăși experiențele cu studenții și de a le oferi dăruire și empatie în obținerea scopurilor propuse. 

 

- Care sunt obiectivele tale pentru 2023?

- În primul rând îmi doresc ca să fiu sănătos, fericit și să primesc plăcere de la orice moment petrecut. Ca și în orice an pe plan sportiv mi-am pus cele mai mari scopuri, am muncit zi de zi și m-am bucurat de fiecare minut jucat pe terenul de fotbal, cu voia Domnului, deja totul va veni de la sine. 

 

Foto: FC Petrocub