• Fii alături de Echipa Țării

Concurs. ”Echipa țării este alcătuită din ostași și patrioți ai țării natale”

16 ian 2023 de Reporter FMF

Site-ul nostru continuă publicarea mesajelor pe tema ”De ce vreau să joc la echipa Națională”, din cadrul concursului inițiat de FMF

 

Dorin Mihov: ”Salut, FMF. Mă numesc Dorin și cu fratele meu Ion suntem elevii școlii Gimnaziului Mihai Viteazu, s. Cazangic. Iubim nespus de mult fotbalul și dorim ca pe viitor să jucăm într-o echipă mare, să facem țara renumită. Dar mai tare dorim să câștigăm premiile dumneavoastră pentru școala noastră, de a avea cu ce ne antrena în acest domeniu sportiv, de mici de a ne putea îndeplini visele. Sportul este sănătate, care pe noi ne dezvoltă și ne oferă șansa de a deveni sportivi renumiți. Dorim nespus de mult să jucam la echipa Națională. BRAVO FMF.”

 

Daniel Jubea: ”Pentru mine să joc la NAȚIONALA MODOVEI ar fi un vis împlinit. Cred că toți fotbaliștii, de toate vârstele, și-ar dori să joace pentru patria sa. Ca să arate lumii întregi ce poate însuși țara, dar și cei ce se nasc aici. Toți se antrenează cu un scop, cum ar fi: să-și cinstească familia, patria, neamul. Alții se antrenează ca să ajungă în echipa țării sau chiar mai departe. Dar totuși toți se antrenează de bucurie, drag, plăcere. Asta deoarece toți au pasiuni pentru fotbal, baschet, volei și așa mai departe. Echipa țării este o echipă alcătuită din ostași și patrioți ai țării natale. Ar fi minunat să ajung și eu un ostaș care-și cinstește țara prin fotbal.”

 

Valeria Grițac: ”Mă numesc Valeria și am 13 ani. Știu că sunt o fată, dar eu de mică visam să ajung să joc la echipa națională. Eu nu joc fotbal pentru bani, eu joc fotbal pentru că îmi place. La moment fac antrenamente de fotbal. Mi-ar plăcea foarte tare dacă aș fi în echipa națională. Eu mă voi strădui să-mi îndeplinesc visul de a ajunge în echipa națională. Știu că nu prea multe fete joacă fotbal, dar mie mi-a plăcut sa joc fotbal, îmi place sa joc fotbal și îmi va plăcea sa joc fotbal.”

 

Alex Cernei: ”Fiecare ar putea să spună că Moldova nu este o țară bogată, nu este atât de bună în domeniile artistice sau sportive. Dar fiecare copil din țara noastră va susține cu mândrie țara în care s-a născut pentru că vrea să fie parte a echipei țării, pentru că o iubește și îi place fotbalul la nebunie. Nu știu ce aș putea spune, dar dacă aș avea posibilitatea să joc pentru Moldova, eu aș deveni golgeterul țării cu 45 goluri marcate și cu 278 prezențe. Și totodată, prezentă la campionatul mondial. Mie îmi place să mă uit cum joacă Moldova pentru că unii băieți au talent de a juca, precum Artur Ioniță și alții. Mulțumesc pentru citirea mesajului meu!”

Miroslav Ulmada: ”Aș dori să joc la Națională deoarece aș putea să-mi dezvolt spiritul de echipă. Să pot juca cu marele vedete ale lumii. Aș dori să am un salariu bun pentru a-i putea ajuta pe copiii orfani cu hrană și un acoperiș deasupra capului. Vreau să devin un jucător foarte bun pentru a putea să ne ridicăm țara noastră micuță până la un nivel mai mare, să fie renumită. Ca să putem juca la Super Liga. Să ne țină susținătorii pumnii pentru a putea câștiga. Să ajungi la Națională e un vis, dar prin muncă și străduință oricui i se va primi.”

 

Rostislav Marciuc: ”Încă din copilărie am fost un mare fan al fotbalului și am visat întotdeauna să ajung în echipa națională a Moldovei. Fotbalul a fost pentru mine mai mult decât doar un simplu joc - a fost o pasiune care m-a motivat să îmi îndeplinesc potențialul și să îmi ating obiectivele. Dacă aș avea ocazia să fac parte din echipa națională de fotbal a Moldovei, aș face tot posibilul pentru a-mi îndeplini rolul și a contribui la reușita echipei. Aș fi o componentă dedicată și devotată a echipei, care își dorește să câștige fiecare meci și să reprezinte țara cu mândrie.

Pe lângă pasiunea mea pentru fotbal, am și calități fizice și tehnice care m-ar ajuta să mă integrez cu succes în echipă. Am muncit mult pentru a-mi îmbunătăți abilitățile și am participat la numeroase competiții la nivel local și regional, unde am reușit să câștig premii și să mă fac remarcat.

În plus, sunt un bun comunicator și am abilități de lider. Înțeleg că într-o echipă de fotbal, fiecare jucător are un rol important și este nevoie de o bună comunicare și colaborare pentru a avea succes. Aș fi întotdeauna dispus să lucrez cu coechipierii mei pentru a ne atinge obiectivele comune.

În cele din urmă, îmi doresc să fac parte din echipa națională de fotbal a Moldovei pentru că aș vrea să devin un model pentru tinerii care împărtășesc aceeași pasiune pentru fotbal. Aș vrea să le arăt că prin muncă și dedicare, oricine poate își îndeplini visurile și să devină un jucător de fotbal de succes. În concluzie, visul meu de a face parte din echipă.

Cu drag Marciuc Rostislav. Echipa: FC Cojocari Andrei”

 

Vă reamintim, FMF a anunțat un concurs pentru toți copiii care susțin Naționala și care visează să joace la Echipa Țării. Dacă ești unul dintre ei, scrie-ne un mesaj, un eseu, o poezie în care să ne spui de ce îți dorești să joci în tricoul Moldovei.

Pentru că îți iubești țara, pentru că ești patriot, pentru ca să aperi culorile pământului pe care te-ai născut sau ai și alte motive?

 

Așteptăm mesajele pe adresa de email: presa@fmf.md

Termenul limită: 1 februarie 2023.

 

Concursul este organizat în parteneriat cu Proiectul ”Fotbal în școli”, cel mai mare proiect social din Republica Moldova, premiat de UEFA în cadrul Galei Grassroots 2022.

 

IMPORTANT: La final de mesaj nu uitați să vă semnați, NUMELE, PRENUMELE și să indicați din ce localitate sunteți și câți ani aveți.