• Fii alături de Echipa Țării

Concurs. ”Visez să joc la Națională!”

11 ian 2023 de Sandu Grecu

Site-ul nostru continuă publicarea mesajelor pe tema ”De ce vreau să joc la echipa Națională”, din cadrul concursului inițiat de FMF la finele anului 2022. Pentru astăzi am selectat mai multe mesaje scurte, care au fost incluse în ”lupta” pentru premii.

 

Vlad Bunescu: ”În primul rând, de mic copil îmi doream să ajung mare fotbalist, să mă știe o lume întreagă! După ce am evoluat cu fotbalul, am crescut mai mare și am aflat și de echipa țării, acolo unde mereu mi-am dorit să ajung. Sper că voi ajunge acolo într-o zi și mi se va îndeplini visul de când eram mic copil. Eu vreau să joc pentru echipa națională, deoarece vreau să-mi apăr țara mea natală și sa lupt pentru ea până când va fi nevoie chiar și până la moarte, dacă va trebui.

Vreau să lupt pentru emblemă și sa fiu alături de țara mea la bine și la greu! Sper că acest vis mi se va împlini și voi ajunge acolo sus, alături de echipa națională! HAI MOLDOVA!!”

 

Ivan Ermacov: ”Dorința mea cea mai mare este să joc la echipa națională a Moldovei. O am de la 6 ani, când sora mea lucra ca arbitru la FMF. În ziua de azi eu joc football într-o echipă din sat, cu scopul de a ajunge un fotbalist renumit nu numai în Moldova, ci în toată lumea. Vreau să ajung la echipa națională cu speranța că o să reușesc să fac rezultate mari pentru toată Moldova. Eu voi fi mulțumit chiar dacă o să devin un arbitru la FMF, deoarece sora mea are foarte mute amintiri de la jobul ei trecut. Sper că dorința mea numărul 1 va deveni realitate. P.S. Joc bine și în atac, și în poartă.”

 

Ionuț Gordilă: ”Mă numesc Gordilă Ioan-Alexandru, locuiesc în orașul Chișinău și am 11 ani. De mic copil părinții mi-au insuflat sentimentul de patriotism al neamului prin diferite poezii, cântece și totodată povestindu-mi diferite evenimente istorice interesante a țării noastre. Dragostea față de fotbal am cules-o de la tatăl meu fiind iubitor de fotbal și mereu plecam cu el la meciurile echipei naționalei. Îi cunosc deja pe Simatoc, Dobrovolski sau Cleșcenco pentru că am citit despre ei și au promovat fotbalul moldovenesc. De la vârsta de 6 ani sunt legitimat la școala de fotbal „Getica” din Chișinău și tind prin muncă și eforturi maxime să ajung și eu să reprezint țara. De fiecare dată când plec peste hotare în turnee, cu mândrie și demnitate intonez imnul de stat al țării mele și dau totul pe teren. Îmi iubesc țara, poporul, drapelul, părinții și echipa națională de fotbal a Moldovei!” 

 

Cici Bunai: ”Să joc pentru naționala Moldovei este dorința mea. De când am înțeles că fotbalul este activitatea mea preferată mi-am zis că am să muncesc și o să devin fotbalist. Și chiar dacă cineva nu mă va susține eu nu-l voi asculta și voi merge mai departe. Eu foarte mult aș vrea să joc pentru țara mea, pentru neamul meu, ca să aduc faima țării noastre și peste hotarele ei. Aș dori ca imnul Republicii Moldovei să se audă în fiecare colț al lumii deoarece aș vrea foarte mult ca toate popoarele să afle și să știe că există pe lume o țară mică, dar cu inimă mare, Moldova."

 

Dragoș Sclifos: ”Eu aș dori să joc în echipa națională pentru a apăra numele acestei țări, pentru a apăra numele demn ce l-am primit în această patrie frumoasă. Vreau să îmi îndeplinesc visele deoarece această țară mă reprezintă pe mine și pe alți compatrioți. Doresc să ajung pe cele mai înalte culmi alături de țara mea dragă și iubită. Vreau să reprezint mândru culorile acestei țări minunate. Scopurile sunt unele visătoare, dar posibil de îndeplinit. Pot face orice doar ca să-mi mândresc țara. De aceea doresc să joc alături de alte vedete ce m-au inspirat și mi-au dat această motivație.”

 

Alexandru Gîdei: ”Vreau să joc la echipa națională deoarece este un vis de mic copil. Toată viața mi-am dorit să joc măcar un minut în tricoul naționalei Moldovei.”

 

Daniel Meleca: ”Eu îmi doresc foarte mult să intru în echipa de football. Am acest scop pentru a întâlni antrenori profesioniști, care au la inimă toți jucătorii echipei. Doresc să intru în echipa națională de football pentru a avea și niște colegi prietenoși, care nu te jignesc, umilesc sau înjosesc, dar te încurajează. Merg spre acest vis pentru a ajuta echipa să câștige meciurile oficiale, pentru a mă antrena și mă face mai bun. Nu vă pierdeți speranța!”

 

David Lescu: ”Vreau să joc la echipa Națională pentru ca îmi iubesc țara și vreau să reprezint culorile drapelului la fiecare meci. Echipa Națională este cea mai importantă pentru mine, fiindcă este țara în care am copilărit, am crescut și voi crește. A juca la Națională este un vis pentru mine pentru care muncesc și îmi dau străduința să se îndeplinească.”

 

Janna Cociorva: ”Fotbalul visul meu

De mic copil eu am visat

Sa devin un fotbalist adevărat

Să-mi apăr plaiul natal

Voind să joc și eu fotbal.

Pentru asta m-am jucat 

Și din nou am încercat 

Fotbalist eu sa fiu bun 

C-ăsta-i sportul cel mai bun.” 

                    

Maxim Savciuc: ”Vreau să joc la echipa națională pentru a arăta cât de puternică este țara noastră. Fiecare are propriile obiective, iar scopul meu este să joc la naționala Moldovei și chiar mă străduiesc pentru acest obiectiv. Îmi doresc ca țara noastră să fie celebră nu doar pentru vinificație, ci si pentru fotbal. Pentru mine conceptul de "Jucat pentru țară" este să luptăm pentru Patrie.”

 

Dmitrii Uzun: ”Я Узун Дмитрий, мне 11 лет. с 5 лет я мечтал играть за сборную Молдовы, защищать цвета земли, выигрывать для сборной кубки, даже довести сборную до чемпионата мира. Я усердно тренируюсь каждый день. Учусь я в футбольном классе на позиции вратаря, играю за Kонгаз. Недавно у нас начался турнир. B первых 16 матчах я пропустил 0 голов. Благодоря этому достижению я верю то что попаду в сборную, ещё больше придаю себе мотивацию  тренироватся.”

 

Ianoș Prisacari: ”Bună ziua, mă numesc Ianoș, am 13 ani și sunt portarul echipei U15 EFA Visoca. Practic fotbalul de la 7 ani și niciodată nu mă gândisem că voi ajunge să joc ca titular la o echipă ce participă la un turneu FMF. Îmi iubesc țara și cred ca voi putea progresa până la seniori, ca un portar. Cred că sunt multe talente ce nu pot fi irosite, mulți copii ce pot progresa, poate cândva chiar Republica Moldova va ajunge la World Cup. Poate și eu voi fi prezent acolo, chiar și în rezervă ar fi plăcut. M-aș simți foarte bine fiind ales pentru a-mi susține țară la campionatul lumii. Echipa națională este un vis pentru mine.”

 

David Steclovschii: ”Bună seara, eu aş vrea să joc pentru echipa naţională, deoarece aş vrea sa-mi împlinesc visul de a duce faima ţării mele în orice colţişor al lumii. Şi aş mai vrea să joc pentru naţională ca să aduc multe victorii, să fiu mândria ţării noastre. 

Actualmente sunt jucător (portar) în echipa "REAL SUCCES", anul 2011. Sper că așa cum nu dau de gol echipa mea, să nu o dau într-un viitor şi pe cea naţională.”

 

Daniel Tugui: ”La națională e greu, dar e frumos

Cu Serghei Cleșcenco tot ce învățăm e valoros 

Când golul se va da toți vor țipa, care bine, care rău, dar n-ai ce face cu ea

Arena națională/Zimbru stadium va fi plină de goluri

Cu veteranul Epureanu ce ține naționala

Cu Moțoc, Ignat și Dumbrăveanu avem națională de viitor

Cu Rață și Ioniță mijlocul nu e spart la mijloc,

Cociuc și Gânsari prind mingea pe piept

Atacul e de viitor: eu, Damașcan, Boiciuc și alții, viața e frumoasă.”

 

Alex Zubcu: ”De ce vreau să joc la Echipa Națională? Pentru că e echipa națională a țării în care eu m-am născut, unde am copilărit, unde îmi sunt toți prietenii. Joc fotbal doar vara, când mă duc la țară, pentru că aici, la Chișinău nu am încălțămintea necesară. Mă numesc Alex și sunt din Chișinău, Buiucani și am 13 ani. Mă cred patriot și un sportiv de performanță, aș putea zice, chiar dacă niciodată nu am fost la niciun club de fotbal. Eu văd fotbalul ca pe o pasiune, un stil de viață sănătos, unde poți petrece timpul cu prietenii și familia. Aș vrea să joc la echipa națională chiar dacă joc fotbal foarte rar, sunt talentat, aș putea zice, iar vara asta am făcut progrese și aș vrea să joc la echipa națională ca să arăt țării și altor țări ce jucători talentați și buni avem.”

 

Alexandru Popa: ”Buna ziua. Mă numesc Popa Alexandru și sunt elev în clasa 3. Pentru mine fotbalul înseamnă foarte mult. Aștept cu nerăbdare să plec la antrenament. Fotbalul este un sport global, iubit de milioane de oameni, dar pentru mine ar fi o onoare să joc pentru naționala Moldovei. Îmi iubesc țara și aș fi mândru să-mi apăr culorile și să bucur fanii țării cu victorii și cel mai important, părinții să se mândrească cu mine.”

 

Vlad Cibotaru: ”Mie mi-ar plăcea foarte mult să joc la echipa Națională și să port tricoul Moldovei, deoarece asta îmi doresc eu de când eram foarte mic. Lucrez la acest vis în fiecare zi, mă antrenez și uneori chiar și adăugător. Îmi place când văd fotbaliștii noștri cu zâmbetul pe față, vreau sa facem toți împreună echipa Națională să fie fericită și să ajungem chiar și la World Cup. Iubesc echipa Națională!”

 

Vă reamintim, FMF a anunțat un concurs pentru toți copiii care susțin Naționala și care visează să joace la Echipa Țării. Dacă ești unul dintre ei, scrie-ne un mesaj, un eseu, o poezie în care să ne spui de ce îți dorești să joci în tricoul Moldovei.

Pentru că îți iubești țara, pentru că ești patriot, pentru ca să aperi culorile pământului pe care te-ai născut sau ai și alte motive?

 

Așteptăm mesajele pe adresa de email: presa@fmf.md

Termenul limită: 1 februarie 2023.

 

Concursul este organizat în parteneriat cu Proiectul ”Fotbal în școli”, cel mai mare proiect social din Republica Moldova, premiat de UEFA în cadrul Galei Grassroots 2022.

 

IMPORTANT: La final de mesaj nu uitați să vă semnați, NUMELE, PRENUMELE și să indicați din ce localitate sunteți și câți ani aveți.