• Fii alături de Echipa Țării

Concurs. ”Toți trebuie să demonstreze dăruire și atitudine față de selecționată, atitudine față de țara ta, față de Patria ta!”

09 ian 2023 de Reporter FMF

Site-ul nostru continuă publicarea mesajelor pe tema ”De ce vreau să joc la echipa Națională”, din cadrul concursului inițiat de FMF pe 11 decembrie 2022. Pentru astăzi am selectat 3 mesaje pe care le propunem spre atenția opiniei publice.

 

Ion Popescu: ”Echipa Națională este visul oricărui sportiv care se respectă. Pentru mine, a face parte din această echipă înseamnă mai mult decât o realizare profesională sau un trofeu de adăugat la palmaresul meu. Înseamnă să fiu un simbol al țării mele, să reprezint cu cinste și onoare steagul național și să fac ceea ce iubesc cel mai mult în lume: să joc fotbal. Pentru a face parte din Echipa Națională, trebuie să fii printre cei mai buni jucători din țară. Aceasta înseamnă să depui eforturi constante pentru a te perfecționa, să te antrenezi din greu și să arăți performanță în fiecare meci. Știu că nu este ușor să ajungi acolo, dar sunt pregătit să fac tot ce-mi stă în putință pentru a o face. Dar ce-mi doresc cel mai mult este să fiu un model pentru cei din jurul meu. Înțeleg că dacă ajung să fac parte din Echipa Națională, voi deveni un exemplu pentru copiii care vor să devină fotbaliști profesioniști. Voi fi un simbol al perseverenței, al determinării și al pasiunii pentru fotbal și le voi arăta că dacă vor să își atingă visele, trebuie să muncească din greu și să nu se dea bătuți niciodată. De asemenea, jucând pentru Echipa Națională, voi avea ocazia să cunosc oameni noi și interesanți, să călătoresc în diferite țări și să iau parte la competiții de nivel mondial. Acest lucru mă va ajuta să mă dezvolt ca persoană și să îmi lărgesc orizonturile. În concluzie, visul meu de a face parte din Echipa Națională este mai mult decât o ambiție profesională. Este un simbol al patriotismului și a mândriei de țară!”

 

Dragă Echipă Națională,

Să joc pentru tine Este visul meu mare,

Pe care îl port în suflet de când sunt mic.

Vreau să arăt lumii că sunt tare,

Că am puterea să duc drapelul

Mai sus decât oricând,

Și să aduc mândria în inimile noastre.

Vreau să simt emoția victoriei,

Să strig cu bucurie când golul se marchează,

Să simt că fac parte dintr-un tot,

Un tot care luptă pentru onoarea țării noastre.

Dragă Echipă Națională,

Las totul în urmă,

Să joc pentru tine,

Să câștig pentru țara mea.

(Autor: Ion Popescu, clasa 7)

 

Ilieș Moldovanu: ”Echipa naționala a Moldovei este cea care aduce rezultate țării noastre și ne promovează țara prin talentele jucătorilor selecționați.

Eu mi-aș dori extrem de mult să am ocazia să debutez măcar 5 minute într-un meci al selecționatei Moldovei, deoarece sunt sigur că este un sentiment cu totul și cu totul special să joci pentru Patria ta și să știi că ești unul dintre cei mai buni din ea. Consider că de fiecare dată când îmbraci tricoul echipei noastre naționale trebuie să dai totul pe teren, indiferent de ce probleme ai, pe teren trebuie uitat totul, cum ar fi: prieteni, dușmani, gelozie și altele ce pot afecta jucătorii. Dacă meciul e amical sau oficial, toți trebuie să demonstreze dăruire și atitudine față de selecționată, atitudine față de țara ce te-a ales să o vestești, față de Patria ta.

Într-adevăr, mi-aș dori să joc pentru Națională, să-mi fac mândră familia, prietenii și cel mai important, țara.

Moldova, țară mică, inimă mare.”

 

Camelia Buga: ”Echipa Națională este ca o familie. Acolo te regăsești, văzută de lume, apreciată, reprezentând Moldova.

De la 2 ani jucam cu mingea prin ogradă. Am mai crescut și visam la terenul de fotbal, la mingi și meciuri, după mult timp acest vis este realizat. M-am înscris la echipa de fotbal feminin din orașul Ungheni.

Am făcut antrenamente intensive, uneori credeam că voi cădea la pământ de oboseală. Antrenorul cerea de la noi totul. Alte fete veneau doar pentru distracție, dar eu, pentru a ajunge undeva sus. Când am jucat la primul meu meci contra Semeni eram cea mai entuziasmată de a câștiga și de a da goluri. După câștig toate fetele ne-am adunat în vestiar, cântam și strigam de bucurie. După acest meci au urmat mai multe partide. Unele le-am pierdut, altele le-am câștigat. Eram foarte mândră pentru că joc pentru orașul meu. Apoi antrenorul a renunțat la echipa de fotbal feminin și după aceea nu au mai urmat antrenamente. Eram foarte deprimată, voiam să joc fără oprire pentru a reprezenta orașul. 

Acum sunt în Franța. Joc fotbal în fiecare săptămână cu prietenii mei. Unii de la școală mă întreabă: "Tu joci fotbal?". Alții îmi spun că "fetele nu joacă fotbal". Mulți sunt uimiți când joc sau jonglez cu mingea, toți mă vreau in echipă.

Aș juca cu cea mai mare plăcere pentru Naționala noastră! Moldova este o țară mică și nu prea cunoscută de Europa, dar prin muncă viitorii jucători de fotbal o pot face cunoscută.” 

 

Vă reamintim, FMF a anunțat un concurs pentru toți copiii care susțin Naționala și care visează să joace la Echipa Țării. Dacă ești unul dintre ei, scrie-ne un mesaj, un eseu, o poezie în care să ne spui de ce îți dorești să joci în tricoul Moldovei.

Pentru că îți iubești țara, pentru că ești patriot, pentru ca să aperi culorile pământului pe care te-ai născut sau ai și alte motive?

 

Așteptăm mesajele pe adresa de email: presa@fmf.md

Termenul limită: 1 februarie 2023.

 

Concursul este organizat în parteneriat cu Proiectul ”Fotbal în școli”, cel mai mare proiect social din Republica Moldova, premiat de UEFA în cadrul Galei Grassroots 2022.

 

IMPORTANT: La final de mesaj nu uitați să vă semnați, NUMELE, PRENUMELE și să indicați din ce localitate sunteți și câți ani aveți.  

 

Foto: Liceul ”Mihai Viteazul”, Chișinău