• Fii alături de Echipa Țării

Gala mun. Chișinău. Naționala de fotbal-tenis desemnată echipa anului!

25 dec 2022 de vlad.panus

Selecționata Moldovei de fotbal-tenis a fost desemnată echipa anului 2022 la categoria joc sportiv neolimpic, versiunea Primăriei municipiului Chișinău. Evenimentul a avut loc în cadrul programului cultural-sportiv „Gala Vedetelor Sportive - 2022”, organizat de Primăria Chișinău și Direcția generală educație, tineret și sport.

La evenimentul organizat de Primărie au fost prezenți jucătorii Alexandru Sîrghi, Denis Usatîi, Maxim Mereuță, Dumitru Munteanu, Ștefan Cotoman, Cristian Sterpu și tehnicienii Iurie Bulgareanu și Andrei Sîrghi. Federația Moldovenească de Fotbal a fost reprezentată de președintele Leonid Oleinicenco și secretarul general Serghei Butelschi. 

 

Vă reamintim, Naționala de fotbal-tenis a avut o evoluție fabuloasă la Campionatul Mondial și Campionatul European, ocupând de fiecare dată locul doi în clasamentul general pe echipe. 

 

Cei mai buni sportivi și antrenori din municipiul Chișinău au fost premiați cu diplome de merit și premii bănești pentru performanțe sportive obținute la competițiile internaționale pe parcursul anului 2022. Primarul general, Ion Ceban, a menționat rezultate extraordinare pe care le înregistrează Republica Moldova și Chișinăul îndeosebi în diferite domenii. El a precizat că Primăria va crește alocațiile financiare la sport de zece ori. „Suntem campioni nu doar la sport, suntem campioni și la lucruri foarte dificile, cum ar fi matematica, informatica, robotica. Avem copii extraordinari de talentați și pedagogi talentați. Vreau să mulțumesc tuturor antrenorilor care au încredere în copii și le dezvoltă acest simț de încredere și cu certitudine de performanță. Noi avem tineri foarte talentați cu rezultate foarte mari din diferite domenii și pe final de an vrem să vă mulțumim pentru eforturile pe care le depuneți”, a spus el.

 

Foto: Federația de fotbal-tenis