• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

Gala MEC 2022: Naționala de fotbal pe plajă desemnată echipa anului

23 dec 2022 de Reporter FMF

Cei mai buni sportivi din Republica Moldova au fost premiați la Gala Sportului 2022, organizată de Guvern. Federația Moldovenească de Fotbal a fost reprezentată la eveniment de secretarul general, Serghei Butelschi. Fotbalul moldovenesc a primit cea mai înaltă distincție pentru sporturile de echipă. Astfel, Echipa anului 2022 a fost desemnată Naționala de fotbal pe plajă, care a devenit în acest an campioană europeană, Divizia B și s-a calificat pentru prima dată în istorie în Divizia A - elita fotbalului pe plajă din Europa.  

 

Premiul mare i-a fost înmânat căpitanului echipei, Grigore Cojocari de secretarul de stat, Sergiu Gurin. 

Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliță, prezentă la eveniment, a menționat că 2022 a fost anul reușitelor pentru sportul din Republica Moldova, iar printre sportivii premiați se numără mulți tineri ambițioși, care sunt la început de carieră. Deasemenea, prim-ministrul a apreciat rezultatele obținute de 15 sportive și sportivi paralimpici, accentuând că statul este obligat să asigure tuturor cetățenilor posibilitatea să participe plenar la viața sportivă și să demonstreze că niciun obstacol nu rămâne nedepășit, dacă există voință și perseverență. 

„Cei pe care îi premiem astăzi sunt nu doar performeri, ci și repere pentru generația lor, adevărați promotori ai stilului de viață sănătos și activ. Sunteți viitorul sportului din Republica Moldova și întreaga societate se uită la voi cu admirație, optimism și speranță. În același timp, aș dori să menționez și rolul extrem de important al antrenorilor. Mă bazez pe dumneavoastră să pregătiți noi și noi generații de sportivi care să ne facă mândri atunci când imnul nostru național răsună pe arenele de sport de pe întreg mapamondul”, a spus Natalia Gavrilița.

În cadrul evenimentului „Gala Sportului 2022” organizată de Guvern au fost nominalizați 66 de sportivi, 2 antrenori, trei echipe, trei federații și trei jurnaliști sportivi, anunță pagina oficială a Guvernului.