• Fii alături de Echipa Țării

Concurs: De ce vreau să joc la echipa Națională: este visul tuturor

20 dec 2022 de Reporter FMF

Astăzi, în cadrul concursului lansat de FMF, publicăm un mesaj venit de la Tatiana Ungurean.

”Eu aș dori să apăr culorile echipei naționale a Moldovei. Și să port tricoul național albastru, galben și roșu. Deoarece, sunt foarte pasionat de fotbal, îl urmăresc pe favoritul fotbalist al meu, Robert Lewandowski. Eu am început să-l urmăresc după golurile pe care el le înscria, iar eu mă străduiam să-i copii stilul. Am cunoscut fotbalul la 6 ani, dar am început să joc și să cunosc fotbalul la 10 ani, în clasa a 5-a. În a șasea am văzut un progres mare la mine.

Cunosc fotbalul și mi-am făcut niște planuri: visez să joc pentru Națională. Să mă cunoască toți, dacă nu toată lumea măcar moldovenii, ca pe un jucător care îmbracă tricoul Naționalei, ca unul din cei mai buni moldoveni la fotbal.

Eu cred că visul fiecărui copil, bărbat și femeie este ca Naționala de fotbal a Moldovei să ajungă măcar la un Campionat Mondial. Eu sper că așa o să fie în anul când eu o să cresc mai mare și când o să fie o națională mai bună. Așa cred eu. Dar doresc și eu să fiu în primul 11 și să câștigăm cu alte echipe naționale. Numai nu slabe, dar puternice, ca Portugalia, Argentina și mai multe.

Planul meu de viață constă în dorința de a avea o familie, să am succese la tot, dar cea mai frumoasă dorință mea este ca să fiu un fotbalist care știe ce înseamnă cu adevărat cuvântul fotbal.

Si am scris o poezie:                                                     

 

Sportul Favorit     

Moldovenii sunt  oameni buni.                             

Dar la fotbal nu prea buni. 

Fotbal este tot ce-mi place!                                 

Dai în minge. Zboară încoace.                                                   

Ai pierdut, n-ai nimerit.                                               

Nu te plictisești deloc

Cel mai bun vreau să devin

Că l-am văzut la TV

Pe Messi și Ronaldo.

Dacă pierzi, tu te oftici

Nu-i nimic o să câștigi.

Dar nu uita

Mereu dorința ta.”

 

Vă reamintim, FMF a anunțat un concurs pentru toți copiii care susțin Naționala și care visează să joace la Echipa Țării. Dacă ești unul dintre ei, scrie-ne un mesaj, un eseu, o poezie în care să ne spui de ce îți dorești să joci în tricoul Moldovei.

Pentru că îți iubești țara, pentru că ești patriot, pentru ca să aperi culorile pământului pe care te-ai născut sau ai și alte motive?

 

Așteptăm mesajele pe adresa de email: presa@fmf.md

Termenul limită: 1 februarie 2023.

 

Concursul este organizat în parteneriat cu Proiectul ”Fotbal în școli”, cel mai mare proiect social din Republica Moldova, premiat de UEFA în cadrul Galei Grassroots 2022.

 

IMPORTANT: La final de mesaj nu uitați să vă semnați, NUMELE, PRONUMELE și să indicați din ce localitate sunteți și câți ani aveți.