• Fii alături de Echipa Țării

Proiectul NOI. Acțiuni de selecție la Cahul, Bălți și Tiraspol

15 dec 2022 de Victor Daghi
GALERIE

În lunile noiembrie - decembrie au fost organizate acțiuni de selecție în rândul juniorilor născuți în anul 2009, coordonate de antrenorii regionali Serghei Truhanov, Andrei Radiola (ambii, Est), Viorel Crăciun, Alexandr Gheorghiev (ambii, Sud), Vladislav Pastîrnac și Nicolae Bunea (ambii, Nord). Pentru juniorii din regiunea Centru selecția va fi organizată în lunile decembrie – ianuarie, sub comanda tehnicienilor Vitalie Mardari și Valeriu Oloieru.

 

Cantonamentele de selecție s-au desfășurat pe stadionul orășenesc din Tiraspol, stadionul Atlant din Cahul și la centrul de pregătire al școlii sportive specializate de fotbal din Bălți. Au participat 163 de juniori (Sud – 78, Est – 55, Nord – 30), iar cei mai buni vor fi selectați în selecționatele regionale care urmează să participe anul viitor la turneul republican Viitorul.

 

Proiectul „NOI” este o strategie de dezvoltare a fotbalului de juniori de elită din țara noastră. Scopul acestuia este descoperirea și formarea noilor talente în baza metodelor moderne de antrenament. În acest context, este elaborat un sistem de pregătire unic al copiilor și juniorilor în cadrul școlii de fotbal, cu recomandări pentru dezvoltarea complexă a jucătorului în conformitate cu caracteristicile de vârstă și metode de pregătire și organizare a jocului în echipe, având la bază conceptul stilului național de joc. Datorită efortului întregii comunităţi fotbalistice, în urma creării mai multor grupuri de lucru, proiectul a fost implementat cu succes a cluburile de fotbal din ţară din luna septembrie a anului 2016.