• Fii alături de Echipa Țării

Concurs pentru copii. ”Fotbalul l-a făcut mai bun!”

15 dec 2022 de Reporter FMF

Concursul pentru copii ”De ce vreau să joc la echipa Națională”, lansat de FMF pe 11 decembrie curent, a provocat un interes sporit printre copii, dar și printre părinți. În doar 4 zile, pe adresa de email presa@fmf.md au venit peste 100 de scrisori, cu diferite mesaje demne de a fi publicate, dar mai important – de a fi urmate!

 

Site-ul FMF va publica cele mai tari dintre mesajele recepționate, iar la final va premia autorii acestor mesaje cu echipament sportiv și mingi de fotbal. 

 

Astăzi am decis să publicăm o scrisoare venită de la o mămică, Eugenia S., care și-a împărtășit emoțiile despre fiul ei, care practică fotbalul. Un mesaj profund și emoționant în același timp.

 

”Bună ziua. Sunt mămica unui băiețel de 9 ani, care joacă fotbal oriunde și oricând. Are treabă cu toate pietrele din calea lui, cutii, bețe și tot în ce poți da cu piciorul... De încălțămintea bătută în vârf nu mai comentez... De când l-am înscris la Școala Sportivă din orășelul nostru, Râșcani, nu ratează niciun antrenament... Nici febra, nici răceala nu-l sperie! Așa și-a călit organismul timp de 2 ani. Joacă de la 7 ani...

Ca orice băiețel hiperactiv are energie pentru 100... Purtarea la școală permanent este satisfăcătoare și în fiecare săptămână sunt sunată și invitată la școală... Până la urmă am găsit cheița: nu te duci la antrenament sau la meci dacă nu devii exemplar! Și a mers! Sincer, fotbalul i-a schimbat mult comportamentul. A devenit mai ascultător și responsabil. La fel și în joc, ca membru al echipei...

Echipa la care joaca, Ș.S. Râșcani s-a clasat pe locul 2 în grupa 1, Nord juniori. Eu ca părinte simt și văd cu câtă plăcere și dăruire aleargă pe teren și îl susțin. Nu-l impun cu ”hai, te rog, du-te”!

El e patriot și se mândrește cu țara în care s-a născut. Dacă ar vrea să poarte tricoul echipei naționale!? E greu de înțeles în mintea unui copil de 9 ani... Cu pași mici încep lucrurile mari... Poate în viitor dragostea pentru acest sport și munca intensivă va duce la realizarea acestui  vis.

Succese mari la toți participanții și amatorii de fotbal! Sănătate multă și jocuri fără dureri de picioare! Și să țină încălțămintea măcar un trimestru.”

 

Vă reamintim, FMF a anunțat un concurs pentru toți copiii care susțin Naționala și care visează să joace la Echipa Țării. Dacă ești unul dintre ei, scrie-ne un mesaj, un eseu, o poezie în care să ne spui de ce îți dorești să joci în tricoul Moldovei.

Pentru că îți iubești țara, pentru că ești patriot, pentru ca să aperi culorile pământului pe care te-ai născut sau ai și alte motive?

 

Așteptăm mesajele pe adresa de email: presa@fmf.md

Termenul limită: 1 februarie 2023.

 

Concursul este organizat în parteneriat cu Proiectul ”Fotbal în școli”, cel mai mare proiect social din Republica Moldova, premiat de UEFA în cadrul Galei Grassroots 2022.