• Fii alături de Echipa Țării

FMF a construit 32 de terenuri artificiale în anul 2022

08 ian 2023 de Maria Teeşanu
GALERIE

Dezvoltarea infrastructurii este una dintre direcțiile prioritare în activitatea Federației Moldovenești de Fotbal. Cu acest scop, în cadrul programului ”clase specializate de fotbal”, FMF a construit în acest an, 32 de terenuri cu suprafață artificială. Susținerea unor astfel de proiecte este importantă în perspectiva ridicării calității nivelului jocului și atractivității pentru suporteri. 

Astfel, în anul 2022 au fost instalate:

22 terenuri de dimensiuni mici – (32m x 20m)
9 terenuri de dimensiuni medii –(56m x 36m)
1 teren de dimensiune standard (108m x70 m)

Proiectul implementat de FMF - ”Fotbal în școli” se extinde în toate regiunile Moldovei. Forul fotbalistic, datorită colaborării cu partenerii strategici, contribuie la îmbunătățirea calității educaționale a copiilor, amenajarea infrastructurii școlare, asigurarea igienei copiilor, alimentării, echipamentului, antrenamentelor gratuite și instruirea profesorilor. 


De asemenea, în anul 2022, Federația Moldovenească de Fotbal a efectuat mai multe lucrări de reamenajare a terenurilor de fotbal din întreaga țară.

 Conform Strategiei de dezvoltare a fotbalului, FMF a acordat suport cluburilor pentru întreținerea terenurilor cu suprafață naturală și artificială. Astfel, practic pe toate arenele din Moldova au fost efectuate lucrări de reamenajare a terenurilor din Orhei, Lozova, Bălți, Hîncești, Nisporeni, Sărata Galbenă, etc.

Totodată, au fost efectuate 15 deplasări de lucru al specialiștilor FMF cu tehnica specializată pentru lucrări de mentenanță la stadioanele cu gazoane naturale și artificiale. Experții FMF au organizat procesele de bază, aerarea, scarificarea, reînsămânțarea, distribuirea nisipului și aplicarea îngrășămintelor, folosind echipament tehnic specializat.