• Fii alături de Echipa Țării

Ședința Panelului Grassroots UEFA la Frankfurt

09 dec 2022 de Victor Daghi

Panelul Grassroots UEFA, o subdiviziune a forului fotbaistic european responsabil de dezvoltarea fotbalului de mase, a organizat o ședință de lucru la noul centru de pregătire al selecționatelor Germaniei, în orașul Frankfurt. Moldova a fost reprezentată la eveniment de către Diana Bulgaru, membră a Comitetului Executiv al FMF, președintele Ligii Feminine de Fotbal din Moldova, coordonatorul proiectului social-sportiv "Fotbal în școli", membră al Panelului Grassroots UEFA.

 

La eveniment au fost discutate mai multe subiecte ce țin de dezvoltarea fotbalului de mase, importanța promovării fotbalului în școli și dezvoltarea cluburilor grassroots în toate 55 de țări membre ale UEFA.

 

Componența Panelului Grassroots al UEFA: Diana Bulgaru (Moldova), Arnaldo Cunha (Portugalia), Jeff Davis (Anglia), Vito Di Gioia (Italia), Louise Gear (Anglia), Andrew Gould (Scoția), Alf Hansen (Norvegia), Willi Hink (Germania), Timo Huttunen (Finlanda), Harris Kyrillou (Cipru), Nikoloz Jgarkava (Georgia), Raphael Kern (Elveția), Kenneth Grønlund Rasmussen (Danemarca), Oleksandr Kadenko (Ucraina), Anna Malmén (Suedia), Ger Mc Dermott (Irlanda), Lennard van Ruiven (Țările de Jos), Sharon Zeevi (Israel).

 

Panelul Grassroots este compus din experți din domeniul fotbalului de mase și sprijină Comitetul de dezvoltare și asistență tehnică al UEFA în activitățile sale, consiliază UEFA, asociațiile membre ale UEFA, cluburile sau asociațiile terțe cu privire la dezvoltarea fotbalului de mase; monitorizează, evaluează, sprijină și proiectează toate aspectele Hartei Grassroots UEFA.

 

Diana Bulgaru a fost invitată de Les Howie, mentorul Grassroots UEFA, să participe, în perioada 13-15 decembrie, la un Seminar UEFA, în Armenia, despre evaluarea tuturor proiectelor a fotbalului de mase implementate de Departamentul Tehnic al forului fotbalistic din Armenia. La acest eveniment se vor discuta aspecte ce țin de îmbunătățirea proiectelor și din perspectiva altor direcții de dezvoltare: instruirea antrenorilor, fotbalul feminin, dezvoltarea cluburilor, infrastructură, responsabilitate socială, marketing, digitalizare, parteneriate, relațiile cu autoritățile locale și centrale.