• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Fotbal feminin. Totalurile primei părți a Ligii Naționale

04 dec 2022 de Maria Teeşanu

Prima parte a campionatului Moldovei, Liga Națională, la fotbal feminin, s-a încheiat astăzi cu meciul restanță din etapa a VI-a, ȘS Nistru GTC - Real Succes, scor 2-3. La învingători, Stela-Aleina Tez a reușit o "dublă", iar Loredana Gamețcaia a punctat o dată. De partea cealaltă, Victoria Tataroi a înscris de două ori.

Vă prezentăm unele date statistice ale competiției.

În total, au fost disputate 30 de meciuri. Gazdele au câştigat 12 partide, oaspeţii – 13, iar alte 5 meciuri s-au terminat nedecis.

Foto: Agarista CSF Anenii Noi (facebook)

Pe parcursul sezonului au fost marcate 116 goluri, gazdele – 63, iar oaspeţii – 53 (în mediu - 3,8 goluri pe meci).

Formația Agarista CSF Anenii Noi este neînvinsă în cele 9 partide disputate și, cu 25 de puncte, conduce ]n clasament. Echipa antrenată de Alexei Gladun este urmată de CS Noroc, cu 22 de puncte. Urmează Real Succes ȘS 11 și Rainier, cu câte 13 puncte.

Noroc Nimoreni a marcat cele mai multe goluri (35) și a încasat cele mai puține (doar 4). La polul opus se află ȘSR Nistru GTC, care a înscris patru goluri în cele 8 partide disputate. Tot echipa din estul țării a încasat și cele mai multe goluri - 35.
 

Iuliana Colnic

De menționat că cele mai multe goluri într-un meci au fost marcate în întâlnirile: CS Noroc - PGU ȘS4 Legia (7-0),  PGU ȘS4 Legia - ȘSR Nistru GTC (7-0), CS Noroc - ȘSR Nistru GTC (7-0) și CS Real Succes - Agarista CSF Anenii Noi (1-6)

În clasamentul golgheterilor conduce Iuliana Colnic (CS Noroc), cu 18 reușite, ea fiind urmată de Ana Arhirii (CSF Rainier), Arina Bîrca, Mihaela Gamarț (ambele, Agarista CSF Anenii Noi) Liuba Niculina (PGU ȘS4 Legia) și Valeria Tataru (CS Real Succes), cu câte 6 goluri.

La capitolul disciplinar, în total au fost acordate 51 de cartonașe galbene. Formațiile CS Noroc (antrenor Alina Stețenco), PGU ȘS4 Legia (antrenor Victoria Ostapenco) și Real Succes (antrenor Victor Greapca) au acumulat cele mai multe avertizări - câte 10. Daria Docuceaev (FC Rainier) este singura jucătoare care a acumulat 3 cartonașe galbene în prima parte a sezonului. În același timp, în primele 10 etape de campionat a fost acordat doar un singur cartonaș roșu, jucătoarei echipei PGU ȘS4 Legia, Liuba Niculina.

Clasamentul Ligii Naționale și toate rezultatele meciurilor le găsiți AICI.