• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal sigur pentru copiii din Moldova

Siguranța și protecția copilului. Workshop pentru echipa Real Succes WU14

23 noi 2022 de Maria Teeşanu
GALERIE

La biblioteca “Târgu Mureș” din Chișinău, a avut loc un workshop informativ pentru echipa de fotbal Real Succes WU14, cu tematica "protecția drepturilor copilului în fotbal".

Sportivele au participat cu mult entuziasm la discuțiile despre protecția copilului în fotbal și au fost foarte active cu privire la însușirea informației din cadrul seminarului. De asemenea jucătoarele au trecut cu succes un quiz interactiv cu tematica „Drepturile copilului”.

La finalul seminarului toată echipa a primit cadouri din partea proiectului “Fotbal sigur pentru copiii din Moldova”, și din partea bibliotecii “Târgu Mureș”.

Buna desfășurare a evenimentului a fost asigurată de coordonatorul proiectului „Fotbal sigur pentru copiii din Moldova”, Svetlana Patraș, asistent coordonator, Iuliana Romanenco și inspector federal fotbal feminin, Natalia Ceban.

Federația Moldovenească de Fotbal susține activ promovarea Drepturilor Copiilor în societate, în special în sport, aderând la principiile UEFA și FIFA. În acest sens, FMF implementează proiectul „Fotbal sigur pentru copiii din Moldova”, care are drept scop asigurarea unui mediu protectiv și sigur pentru toți copiii care practică fotbalul în Republica Moldova.

La data de 20 noiembrie 1989 a fost semnată Convenția ONU cu privire la drepturile copilului, această zi devenind Ziua Internațională a Drepturilor Copilului în întreaga lume. Convenția privind drepturile copilului este un instrument esențial pentru promovarea și protecția drepturilor tuturor copiilor, cuprinzând toate drepturile civile, culturale, economice, politice și sociale pe care le au copiii.