• Fii alături de Echipa Țării

Futsal. Workshop UEFA GROW

17 noi 2022 de Sandu Grecu
GALERIE

Centrul selecționatelor Moldovei din Vadul lui Vodă găzduiește joi și vineri un seminar internațional de anvergură - UEFA GROW pentru dezvoltarea futsalului. La eveniment participă peste 40 de oameni de fotbal din 9 țări: Moldova, România, Ucraina, Anglia, Finlanda, Georgia, Portugalia, Spania și Franța. Timp de 2 zile, experți de la UEFA își vor împărtăși cunoștințele despre managementul din futsal, sport, care a devenit un instrument important de dezvoltare a fotbalului.  

 

Conducerea Federației Moldovenești de Fotbal, în calitate de organizator al evenimentului, a urat ”Bun venit” participanților la seminar. 

 

Leonid Oleinienco, președinte FMF: ”Stimați prieteni, colegi. Bun venit la Centrul echipelor naționale din Vadul lui Vodă. Azi suntem aici pentru a participa la Workshop futsal UEFA GROW. Sunt aici cei mai buni specialiști de futsal din țară, pentru care am reușit să aducem cei mai buni profesori din Europa. Moldova are rezultate bune în futsal, dar noi mereu tindem spre mai bine, spre o dezvoltare continuă. Seminarul este o oportunitate de promovare a țării prin futsal. Este oportunitate de dezvoltare a futsalului, a Ligii interne, care este sursa din care selectăm jucători pentru echipa națională. Sper că acest seminar va aduce un plus de valoare cunoștințelor noastre din domeniu și ne va ajuta să progresăm. Vă doresc o zi bună și productivă. Împreună vom reuși. Bun venit în Moldova!”

 

Serghei Butelschi, secretar general FMF: ”Am plăcerea să vă văd la noi în țară. Este o minunată oportunitate pentru noi de a trage concluzii după astfel de ședințe. Noi avem de învățat de la futsalul portughez, spaniol cu mari tradiții și de o mare valoare. Bun venit în Moldova!”

 

Dănuț Oprea, director tehnic FMF: ”Mă bucur să fiu alături de asemenea personalități. Vrem împreună cu colegii din Departamentul Tehnic și colegii care au rezultate foarte bune în ultimii ani, să ne aducem aportul pentru viitorul fotbalului moldovenesc. Este bine să ne întâlnim, avem de învățat. În fiecare zi încercăm să învățăm mai muilt, să facem tot ce ne stă în puteri și vreau să cred că putem și reuși. Încet - încet, am fost mici, dar vom fi mari. Vă doresc o zi fructuoasă! Spor la lucru și mulțumim încă o dată domnilor lectori.” 

 

Experții UEFA Oleksandr KUCHERIAVYI, Laurent MOREL, Daniel FLETCHER și Francesc SOLANELLAS au dat start workshop-ului operativ, având ca subiecte principale prioritățile asociațiilor naționale de futsal, obiectivele și metodele de utilizare a futsalului ca instrument de dezvoltare a fotbalului: Priorități și provocări. 

 

Participanți: 

Portugalia: Pedro DIAS, JOSE LUÍS MENDES

România: Daniel PETCU, Cristian VORNICU

Ucraina: Serhii VLADYKO, Maryna KYRYLIUK

Franța: Philippe LAFRIQUE, Fabrice MOREL

Georgia: Zurab GELASHVILI

Finlanda: Jyrki FILPPU

 

Moldova: 

FMF: Leonid Oleinicenco, Serghei Butelschi, Dănuț Oprea, Vladimir Colbasiuc, Vladimir Vusatîi, Alexandru Golban, Serghei Ursul, Valentin Chicu, Diana Bulgaru, Nicolae Dănilă, Oleg Petrov, Alexandru Crivoi, Sorin Mihail.

Reprezentanții cluburilor: Ion PÎNZARI (Futsal Club "Clic Media"), Gheorghe APOSTOL (Futsal Club "Balkan Pharmaceuticals"), Roman LUPAȘCU (Futsal Club "Next"), Mihaela POPESCU (Futsal Club "Nistru"), Ghenadie UNGUREANU (Futsal Club "Steaua Dental"), Aurel ABAJERU (Futsal Club "Codru Calarași"), Leonid PODLESNOV (Sport school "Cricova"), Cristian OBADĂ (Sport school "Olimp").