• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Super Liga. Etapa 14 în cifre

10 noi 2022 de Reporter FMF

*În 4 meciuri au fost marcate 9 goluri (gazdele – 6, oaspeţii – 3), în mediu – 2,25 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 123 de goluri (gazdele – 66, oaspeţii – 57), în medie - 2,19 goluri pe meci.

 

*Gazdele și oaspeții au câștigat câte 2 meciuri. De la începutul campionatului s-au jucat 56 de meciuri. Gazdele au câştigat 23 partide, oaspeții – 19, iar alte 14 meciuri s-au terminat nedecis.

 

*Cele mai multe goluri într-un meci (7) au fost marcate în jocul Zimbru - Dacia Buiucani 3-4 (etapa 5).

 

*De la începutul campionatului au fost marcate 3 autogoluri.

 

*În această etapă nu a fost acordată nici o lovitură de la 11 metri. De la începutul campionatului arbitrii au dictat 16 penalty-uri, dintre care 11 au fost transformate în gol.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 16 de cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 265 de cartonaşe galbene.

 

*În această etapă nu a fost arătat nici un cartonaș roșu. De la începutul campionatului au fost arătate 8 cartonaşe roșii, dintre care 5 pentru Milsami.

 

*Alexandru Dedov (Zimbru) și Akanbi Rasheed (Sheriff) conduc în clasamentul golgheterilor, cu 6 reușite. Ei sunt urmați de Ibrahim Jibril (ex-Sfîntul Gheorghe), cu 5 goluri. Vladimir Ambros, Marius Iosipoi, Victor Bogaciuc (tustrei, Petrocub), Steve Ambri (Sheriff), Eugeniu Sidorenco (Zimbru) și Radu Gînsari (Milsami) au marcat câte 4 goluri.

 

*Sheriff are cel mai bun atac din Super Liga (24 goluri marcate). Campioana are și cea mai bună apărare (6 goluri primite).

 

*Dinamo Auto a înscris cele mai puține goluri din campionat (5) și a încasat cele mai multe goluri (26).

 

*Meciurile etapei au fost urmărite din tribune de 1.196 de spectatori. De la începutul sezonului la stadioane au venit 43.610 de spectatori, în mediu câte 779 de oameni pe meci.

 

* Dacia Buiucani a jucat cel de-al 50-lea meci din Super Ligă și a obținut cea mai categorică victorie din prima divizie, 5-0 cu Dinamo Auto.

 

*Zimbru este neînvinsă în ultimele 8 etape (câte 4 victorii și remize). Ultima dată formația chișinăuiană a fost învinsă în campionat 2 luni în urmă, 0-1 cu Milsami.

 

*Dinamo Auto a încasat al 500-lea gol în Super Ligă. Autor - Daniel Dosca de la Dacia Buiucani.