• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 13:00. Milsami – Sheriff

09 noi 2022 de Maria Teeşanu


Milsami - Sheriff

9 noiembrie. Orhei, complexul sportiv raional
Arbitru: Roman JITARI
Asistenți: Denis OALĂ și Sergiu BOGDAN 
Al 4-lea oficial: Veaceslav BANARI

Milsami: 31.Mihail CIOBANU, 4.Petru RACU, 7.Dinu GRAUR, 10.Gheorghe ANDRONIC, 14.Vitus AMOUGUI, 15.Radu GÎNSARI, 16.Alexandru ANTONIUC (c), 17.Alexandr BELOUSOV, 22.Sergiu ISTRATI, 27.Valerii MACRIȚCHII, 30.Igor BONDARENCO
Rezerve: 1.Emil TÎMBUR, 13.Victor BUGA, 3.Gabriel HOLBAN, 9.Sergiu NAZAR, 11.Mamadou Harouna CAMARA, 19.Dan PÎSLA, 21.Vsevolod NIHAEV
Antrenor: Serghei DUBROVIN

Sheriff: 1.Dumitru CELEADNIC (c), 2.Patrick KPOZO, 3.Charles PETRO, 4.Heron CRESPO DA SILVA, 8.Mouhamed DIOP, 15.Gaby Junior KIKI, 20.Armel Junior ZOHOURI, 28.Rodrigues Da Silva DOS SANTOS JOSE VITOR, 61.Ibrahim Akanbi RASHEED, 70.Steve AMBRI, 80.Iyayi Believe ATIEMWEN
Rezerve: 33.Sergei PAȘCENCO, 35.Maksym KOVAL, 10.Cedric BADOLO, 12.Keston Anthony JULIEN, 16.Keston JULIEN, 23.Danil ANKUDINOV, 30.Ioannis Foivos BOTOS, 42.Borges Renan GUEDES
Antrenor: Victor MIHAILOV


Milsami Orhei și Sheriff Tiraspol se întâlnesc astăzi, de la ora 13:00, într-un meci al etapei a XIV-a a Super Ligii. Partida de la complexul sportiv raional din Orhei va fi transmisă de platforma media ligatv.md.

 

Va fi al 56-lea meci direct dintre cele cele două formații în competițiile oficiale: Campionat, Cupă și Supercupă. 

 

În eșalonul superior, în 43 de meciuri, Sheriff a câștigat 31, Milsami - 6, iar alte 6 partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este favorabil tiraspolenilor: 70-21.

 

Cea mai categorică înfrângere în campionatul Moldovei, Milsami a suferit-o pe 12 mai 2021 într-o partidă cu Sheriff, scor 0-6. 

 

În același timp, Sheriff a suferit cea mai categorică înfrângere din campionat (0-3) într-un meci cu Milsami, jucat pe 27 octombrie 2012.

 

Cel mai recent duel direct a avut loc pe 11 septembrie 2022, la Tiraspol. Meciul s-a terminat cu victoria campioanei, scor 2-0, iar golurile au fost marcate de Pernambuco și Iyayi Atiemwen.

 

Cele două echipe s-au întâlnit de 9 ori în Cupa Moldovei. Sheriff a adunat 7 victorii, Milsami - 1, iar un meci s-a terminat nedecis. Golaverajul este favorabil “galben-negrilor”: 38-3.

 

Trei partide au jucat echipele și în Supercupa Moldovei. În edițiile 2012 și 2019, Milsami a cucerit trofeul după ce s-a impus la penalty-uri. Sheriff a triumfat în sezonul 2015, după victoria cu 3-1.  

 

Milsami a remizat cu Zimbru, scor 1-1, în ultima etapă și cu 17 puncte, ocupă locul 4 în clasament. Orheienii s-au calificat în Faza 2 a Super Ligii, cu o etapă înainte de finalul primei părți a campionatului. 

 

Formația antrenată de Serghei Dubrovin nu poate câștiga un meci în Super Liga de 4 etape.

 

Căpitanul Vadim Bolohan este suspendat, pentru al doilea meci consecutiv, pentru cartonașul roșu primit în partida cu Sfîntul Gheorghe din etapa a 12-a. În schimb, mijlocașul camerunez Vitus Amougui poate juca în meciul de azi, după ce a fost suspendat în etapa trecută.

 

De partea cealaltă, campioana Sheriff a mai bătut un record pentru fotbalul moldovenesc. Al doilea an consecutiv, tiraspolenii vor juca în primăvara europeană, după ce joi au învins Omonoia, Cipru, cu 1-0, și au terminat pe locul 3 în grupa E a Ligii Europei. Partizan Belgrad este următoarea adversară a Sheriff-lui din play-off-ul Europa Conference League, iar meciurile sunt programate în luna februarie a anului viitor.

 

Iar în campionat, tiraspolenii au învins Dacia Buiucani cu 2-1, în etapa a 13-a, și, cu 30 de puncte, conduce în clasament. Campioana are cel mai bun atac (22 goluri marcate) și cea mai bună apărare (6 goluri primite) din Super Liga.
 

Formația tiraspoleană este prima echipă calificată în Faza 2 a Super Ligii.

Mijlocașul ghanez Mudasiru Salifu este suspendat pentru meciul de azi, pentru cumul de cartonașe galbene.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.