• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 13:00. Dacia Buiucani – Dinamo Auto

09 noi 2022 de Victor Daghi

 

Dacia Buiucani – Dinamo Auto 

 

9 noiembrie. Chișinău, stadionul CSTC Buiucani 
Arbitru: Ivan TUDOS
Asistenți: Victor LUCHIȚA și Alexandru SAJIN
Al 4-lea oficial: Ion ORLIC

 

Dacia Buiucani: 12.Iulian-Sebastian AGACHI, 4.Maxim FOCȘA, 5.Mihai ȚÎPAC, 8.Vasile BÎTLAN,  10.Eugen ZASAVIȚCHI (c), 16.Daniel DOSCA, 20.Ștefan EFROS, 27.Ion GHIMP, 28.Nicu NAMOLOVAN, 29.Alex GUTIUM, 58.Artur PATRAȘ
Rezerve: 1.Victor DODON, 3.Gheorghe BRÎNZANIUC, 6.Dumitru RENIȚĂ, 7.Dumitru BIVOL, 11.Ilie BOTNARI, 17.Oleg MARTIN, 23.Vitalie DUMBRAVA,  71.Cristian PĂSCĂLUȚĂ
Antrenor: Andrei MARTIN

 

Dinamo Auto: 35.Ivan MARCOV, 3.Jose Fidel SIPI BITA, 9.Rody Junior EFFAGHE, 10.Federico NSUE NGUEMA, 14.Mehrubon KARIMOV, 15.Habib Omar FOFANA (c), 17.Kabir SALIMSHOEV, 18.Peter Ngozi KINGS, 19.Vadim ȘLEAHTIȚCHI, 21.Javier MUM BOHO, 54.Furkan AKIN

Rezerve:  4.Urie-Michel MBOULA, 5.Constantin STAMOV, 8.Stane Darck ESSONO NGUEMA, 31.Warren Lloyd Mac Starsky ONDO, 99.Andrew Vivien ANOMERAWANI OMBENIDJOUWA

Antrenor: Novruz AZIMOV

 

Dacia Buiucani Chișinău și Dinamo Auto Tiraspol se întâlnesc astăzi, de la ora 13:00, într-un meci al etapei a XIV-a a Super Ligii. Partida de la Joma Arena din Chișinău va fi transmisă gratis de platforma media ligatv.md.

 

Cele două echipe s-au întâlnit până acum în 10 meciuri directe. Ambele formații au obținut câte 4 victorii, iar alte două meciuri s-au încheiat la egalitate. Golaverajul 18-13 este favorabil formației chișinăuiene.

Primul duel a avut loc în sezonul 2011/12. Atunci, în etapa a 7-a din Divizia A, pe 24 septembrie 2011, la Ternovca, meciul s-a încheiat la egalitate, 4-4.  “Automobiliștii” au marcat prin Oleg Iastrebov-2, Mihail Dodul și Maxim Repinețchi. De partea cealaltă, Cristian Gontea și-a trecut în cont un hat-trick, iar Eugeniu Cociuc a înscris un gol pentru Dacia 2 Buiucani.

În retur avea să fie 2-0 pentru Dinamo Auto, iar golurile au fost marcate de Roman Radcenco și Victor Nosenco.

În sezonul următor, 2012/13, când Dinamo Auto a reușit promovarea în Super Liga, cele două echipe și-au împărțit victoriile. Mai întâi “automobiliștii” s-au impus la Chișinău cu 1-0 (gol Roman Radcenco), apoi Dacia 2 Buiucani a câștigat la Ternovca, 3-1. Golurile au fost marcate de Alexandru Bejan, Eugeniu Cociuc, Vasile Jardan, respectiv Roman Radcenco.
 

Cele două echipe s-au mai întâlnit la Cupa Federației 2020. Atunci chișinăuienii s-au impus categoric, cu 4-0, datorită reușitelor lui Sandu Mateescu, Marius Iosipoi, Dumitru Bivol și Nicolae Nemerenco.

În Super Liga, ediția 2020/21, echipele s-au întâlnit de patru ori.

Pe 12 iulie 2020, la Ternovca, “automobiliștii” au învins cu 1-0, golul fiind marcat de Nicolai Solodovnicov.

Pe 26 septembrie 2020, la stadionul Zimbru 2, s-a impus Dacia Buiucani cu 4-0. Au marcat Corneliu Cotogoi, Marin Căruntu, Vadim Crîcimar și Dumitru Bivol.

Pe 29 noiembrie 2020, la Ternovca, echipele s-au despărțit la egalitate, 1-1. Au marcat Alexandr Belousov, respectiv Marin Căruntu.

Iar pe 29 aprilie 2021 la stadionul Zimbru 2, Dacia Buiucani din nou s-a impus în fața dinamoviștilor cu 2-1. Golurile au fost marcate de Dumitru Demian și Nicu Namolovan, respectiv, Shahrom Samiev.

În ultimul duel direct, care a avut loc în actuala stagiune, pe 10 septembie 2022, la Ternovca, tiraspolenii s-au impus cu 2-0, datorită golurilor marcate de Rody Junior Effaghe și Mehrubon Karimov.

 

Este, de fapt, prima și unica victorie a echipei Dinamo Auto în actuala ediție de campionat, în cele 13 meciuri jucate.

 

Meciul de astăzi este crucial pentru Dacia Buiucani în lupta pentru accederea în Faza 2 a Super Ligii! Echipa antrenată de Andrei Martin, cu 13 puncte, ocupă locul 7 în clasament, fiind la 3 puncte distanță de Zimbru, și are nevoie de toate cele 3 puncte puse în joc și de un eșec al Zimbrului pentru a accede în Faza 2 a Super Ligii.

 

Dacia Buiucani nu a mai câștigat un meci în Super Liga de 5 etape (3 remize și 2 înfrângeri).

 

Mijlocașul dacilor Dumitru Demian este suspendat pentru meciul de azi pentru cumul de cartonașe galbene.

 

De partea cealaltă, Dinamo Auto a fost învinsă de Petrocub cu 4-1 în etapa a 13-a și, cu 0 puncte, este în continuare “lanterna roșie” a campionatului. Formația tiraspoleană va lupta în etapa a doua a campionatului pentru păstrarea locului în elita fotbalului moldovenesc.

 

Dinamo Auto a înscris cele mai puține goluri din campionat (5), în timp ce Sfîntul Gheorghe și Dinamo Auto au încasat cele mai multe goluri (câte 21).

 

Formația tiraspoleană a pierdut ultimele 5 partide din campionat.

 

Portarul gabonez Dallian Gislain Toung Allogho este suspendat pentru meciul de azi, pentru cartonașul roșu primit în meciul cu Petrocub. În același timp, mijlocașul tadjik Kabir Salimshoev poate juca în meciul de azi, după ce a fost suspendat în etapa trecută.