• Fii alături de Echipa Țării

Open Fun Football Schools

OFFS Moldova. Acțiune dedicată consolidării relațiilor de prietenie între copiii din Ucraina și Moldova

03 noi 2022 de Maria Teeşanu
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal în colaborare cu proiectul Open Fun Football School și Asociația pentru Abilitarea Copilului și Familiei „AVE Copiii” a organizat o acțiune socială pentru consolidarea relațiilor de prietenie între copiii din Ucraina și Moldova.

Echipa proiectului CCPA/Open Fun Football Schools împreuna cu Asociația Obștească „AVE Copiii” a participat la un eveniment inedit, din cadrul proiectului “Suport pentru comunități moldovenești în găzduirea refugiaților ucraineni“, care a avut loc în orașul Ungheni.

În cadrul evenimentului au fost organizate activități social-sportive, care au drept obiectiv îmbunătățirea coeziunii și a coexistenței pașnice a refugiaților din Ucraina și a comunității din Republica Moldova. Toate activitățile au drept scop prevenirea violenței și consolidarea toleranței față de diferite națiuni.

În total, la eveniment au participat 100 de copii din Moldova și Ucraina. Toți copiii au primit cadouri din partea proiectului CCPA/OFFS Moldova.

Buna desfășurare a evenimentului a fost asigurată de către coordonatorul proiectului OFFS Moldova, Svetlana Patraș, asistenții coordonatorului, Victor Mardari și Iuliana Romanenco, inspector federal fotbal feminin, Natalia Ceban, instructor OFFS, Iana Pogarevici, reprezentantul „AVE Copiii", Cristina Onei, șef secția protecția copilului Ungheni, Marina Croitoru și antrenorii-voluntari din orașul Ungheni, Dorina Iavorschi, Ana Cersac, Elena Parfeni, Eduard Balan, Vitalie Ceretean, Aleco Grosu și Vitalie Barila.

Obiectivul general al proiectului este contribuirea la promovarea relațiilor inter și intracomunitare și a inițiativelor ascendente ale societății civile care contribuie la coexistența pașnică, incluziunea socială, egalitatea de gen, protecția copilului, buna guvernare, valorile democratice și drepturile omului.

Proiectul CCPA/OFFS este implementat în țară noastră de către organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca şi FMF din anul 2006, de asemenea fiind susținut de Guvernul Suediei. 

FOTO: Aurelia CIOBANU