• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Under 20. Declarațiile selecționerului Ștefan Stoica și a jucătorilor înainte de meciul amical cu Indonezia din 1 noiembrie

31 oct 2022 de Maria Teeşanu

Naționala U20 a Moldovei a efectuat în această seară ultimul antrenament înaintea primului meci amical cu reprezentativa Indoneziei. La sesiunea de pregătire din Antalya, Turcia, au participat toți cei 20 de jucători convocați pentru această acțiune.

Mâine, de la ora 14:30, selecționata U20 va disputa primul meci amical cu Indonezia, pe stadionul Arslan Zeki Demirci din localitatea turcească Manavgat. Partida va fi transmisă în direct de site-ul FMF.md. Iar pe 4 noiembrie, Naționala noastră va juca cel de-al doilea meci amical cu reprezentativa similară a Indoneziei.

Tricolorii sunt cazați la hotelul The Sense De Lux din orașul Manavgat, care îi va găzdui până pe 5 noiembrie.

Vă prezentăm declarațiile antrenorului Ștefan Stoica și a jucătorilor Vicu Bulmaga și Iulian Bejan înainte de meciul amical cu Indonezia 

Ștefan Stoica

 

Ștefan Stoica, selecționer: 
- Avem la dispoziție 20 de jucători. O parte din ei nu au putut să vină de la cluburi, în special cei din străinătate. Avem puține probleme la linia de apărători. Fundașii, pe care i-am convocat, nu au fost lăsați să vină de cluburile din străinătate unde joacă ei. În pofida aceastui lucru, ne dorim să vedem ce jucători tineri avem, ca în continuare să completăm selecționata U21 cu jucători talentați și ambițioși. Sunt două meciuri importante pentru noi. Condițiile sunt foarte bune. Cunoaștem că adversarul este puternic, în preliminariile Campionatului Asiatic U20, Indonezia a avut doar victorii. În Antalya, selecționata Indoneziei se află în stagiu de pregătire deja de 2-3 săptămâni. Ei au o țară mare, iar jucătorii sunt foarte rapizi. Pentru noi este cel mai important să vedem pe cine ne putem baza pe viitor, și cu siguranță o parte din acești jucatori îi vom convoca la U21. Noi am avut puține zile de pregătire. Marea majoritate din băieți sunt din 2004, care au jucat la Naționala de tineret U19. Sunt băieți talentați, deja vedem ce reprezintă ei pe teren.
 

Vicu Bulmaga, mijlocaș:
- În echipă este o atmosferă frumoasă, avem o relație bună cu staff-ul tehnic. Noi, jucătorii, ne împăcăm foarte bine, mai ales că mulți dintre noi am jucat la selecționatele de juniori. Am așteptări mari de la "dubla" cu Indonezia. Sper că, prin muncă și dăruință, vom obține două rezultate pozitive, acesta fiind obiectivul echipei, pentru a ne bucura suporterii noștri.

Iulian Bejan, mijlocaș:
- Indonezia este un adversar foarte puternic, cu jucători tehnici și rapizi. Noi am analizat bine adversarul și suntem pregătiți pentru meciuri. Suntem foarte motivați, în primul rând pentru că reprezentăm Republica Moldova. De asemenea, este o șansă foarte bună pentru noi să demonstrăm antrenorului că merităm să fim convocați la Naționala U21. Cred că jucătorii sunt motivați foarte bine pentru a face mâine un meci frumos. Într-adevăr, lipsesc câțiva jucători din lor, dar asta nu ne demoralizează, dar dimpotrivă ne unește, chiar dacă suntem un grup nou. Abordăm antrenamentele cu maximă seriozitate și vom face tot posibilul să avem o prestație bună în aceste două jocuri de verificare.