• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 17:00. Sheriff – Dacia Buiucani

30 oct 2022 de Victor Daghi

 

Sheriff - Dacia Buiucani

30 octombrie. Tiraspol, Complexul Sportiv Sheriff 
Arbitru: Veceaslav BANARI
Asistenți: Anatolie BASIUL și Vadim ROȘCA
Al 4-lea oficial: Gabriel TUPICICA

Sheriff: 35.Maksym KOVAL, 2.Patrick KPOZO, 6.Stjepan RADELJIC (c), 8.Mouhamed DIOP, 10.Cedric BADOLO, 15.Gaby Junior KIKI, 17.Salifu MUDASIRU, 20.Armel Junior ZOHOURI, 28.Rodrigues Da Silva DOS SANTOS JOSE VITOR, 61.Ibrahim Akanbi RASHEED, 70.Steve AMBRI
Rezerve: 1.Dumitru CELEADNIC, 3.Charles PETRO, 4.Heron CRESPO DA SILVA, 11.Felipe VIZEU, 16.Keston JULIEN, 22.Regi LUSHKJA, 23.Danil ANKUDINOV, 27.Adrian HATMAN, 30.Ioannis Foivos BOTOS, 31.Nichita COVALI, 41.Stefanos EVANGELOUS
Antrenor: Victor MIHAILOV

Dacia Buiucani: 12.Iulian-Sebastian AGACHI, 3.Gheorghe BRÎNZANIUC, 4.Maxim FOCȘA, 5.Mihai ȚÎPAC, 7.Dumitru BIVOL,  8.Vasile BÎTLAN, 9.Dumitru DEMIAN, 10.Eugen ZASAVIȚCHI (c),  20.Ștefan EFROS, 27.Ion GHIMP, 28.Nicu NAMOLOVAN
Rezerve: 1.Victor DODON, 6.Dumitru RENIȚĂ, 11.Ilie BOTNARI, 16.Daniel DOSCA, 17.Oleg MARTIN, 23.Vitalie DUMBRAVA, 29.Alex GUTIUM, 58.Artur PATRAȘ, 71.Cristian PĂSCĂLUȚĂ
Antrenor: Andrei MARTIN

 

Sheriff Tiraspol și Dacia Buiucani Chișinău se întâlnesc astăzi, de la ora 17:00, în ultimul meci al etapei a XIII-a a Super Ligii. Partida de la stadionul Sheriff din Tiraspol va fi transmisă de postul de televiziune N4 și de platforma media ligatv.md.

 

Cele două formații s-au întâlnit de 5 ori, iar Sheriff s-a impus în 3 mecuri, iar alte două partide s-au terminat la egalitate.

 

Pe 12 septembrie 2020, la Chișinău, Sheriff a învins cu 3-0, grație golurilor marcate de Frank Castaneda, Peter Wilson și Max Veloso. 

 

În schimb, pe 7 noiembrie 2020, la Tiraspol, echipele s-au despărțit la egalitate, 0-0.

 

Pe 11 aprilie 2021, la stadionul CPSM din Vadul lui Vodă, campioana a obținut victorie categorică, 4-0, datorită golurilor marcate de Frank Castaneda, Nadrey Dago, Adama Traore și a autogolului lui Vasile Bîtlan.

 

Pe 26 iunie 2021, la Tiraspol, partida s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, iar golurile au fost marcate de Lovro Bizjak, respectiv, Cristiano (autogol).

 

Ultimul duel direct a avut loc pe 3 septembrie 2022, la Suruceni. Sheriff s-a impus cu 2-0, iar golurile au fost marcate de Akanbi Rasheed (din penalty) și Mouhamed Diop.

 

Campioana Moldovei a piedut joi de la Manchester United cu 3-0, într-un meci din grupa E a Ligii Europei. Echipa tiraspoleană a fost condusă de pe banca tehnică de Victor Mihailov, care l-a înlocuit pe tehnicianul croat Stjepan Tomas, care a demisionat pe 25 octombrie. În meciul de pe Old Trafford au jucat 3 jucători moldoveni: Adrian Hatman, Nichita Covali și Eugeniu Gliga.

 

Iar în campionat, tiraspolenii au fost învinși de Petrocub cu 1-0, în etapa a 12-a, întrerupând astfel seria de 19 meciuri fără înfrângeri.

 

Formația tiraspoleană este deja calificată în Faza 2 a Super Ligii, și, cu 27 de puncte, conduce în clasament. Campioana are cel mai bun atac (20 goluri marcate) și cea mai bună apărare (5 goluri primite) din Super Liga.

După meciul cu Dacia Buiucani, pentru trupa lui Victor Mihailov urmează ultimul meci din grupele Ligii Europei, cu Omonoia Nicosia, Cipru. Partida este programată pentru 3 noiembrie, de la ora 19:45, la stadionul Zimbru din Chișinău. Tiraspolenii au șanse bune să se califice de pe locul 3 în play-off-ul Europa Conference League. Pentru aceasta ei trebuie să nu cedeze cu un scor mai mare de 2-0, în partida cu ciprioții.

 

Meciul de astăzi este important pentru Dacia Buiucani în lupta pentru accederea în Faza 2 a Super Ligii! Echipa antrenată de Andrei Martin, cu 13 puncte, ocupă locul 7, și are nevoie mare de puncte pentru a spera să termine printre primele 6 echipe ale campionatului. Tradiția este favorabilă dacilor, deoarece ei nu au pierdut niciun dintre cele 2 meciuri jucate cu Sheriff, la Tiraspol.

 

Formația chișinăuiană a remizat cu Zimbru (0-0), în etapa a 12-a, acumulând al 61-lea punct din istorie și urcând o treaptă în clasamentul all-time al Super Ligii. În acest moment Dacia Buiucani se află pe locul 36, devansând-o pe Spumante Cricova (60 puncte).

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.