• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 16:00. Zimbru – Milsami

27 oct 2022 de Victor Daghi

 

Zimbru – Milsami 

27 octombrie. Chișinău, stadionul Zimbru 
Arbitru: Iurii COVTUN
Asistenți: Vladislav LIFCIU și Alexandru SAJIN
Al 4-lea oficial: Dumitru MUNTEAN

 

Zimbru: 31.Nikolaos GIANNAKOPOLOS, 3.Ștefan BURGHIU (c), 7.Ilie DAMAȘCAN, 8.Steve RUBANGUKA, 9.Mihail GHECEV, 10.Alexandru DEDOV, 11.Eugeniu SIDORENCO, 17.Iulian BEJAN, 19.Maxim MIHALIOV, 25.Alex-Mihai MISARĂȘ, 27.Alexei CIOPA

Rezerve: 12.Anatolii CHIRINCIUC, 35.Denis VORNIC, 2.Cristian URSU, 18.Gheorghe ANTON,  20.Ivanilson Joaquim MONTEIRO MAGALHAES, 23.Octavian BULAT, 44.Maxim COJOCARU, 66.Kenroy Kenoy CAMPBELL, 77.Vlad RĂILEANU, 88.Amancio Jose PINTO FORTES

Antrenor: Lilian POPESCU

  

Milsami: 1.Emil TÎMBUR, 4.Petru RACU, 7.Dinu GRAUR, 10.Gheorghe ANDRONIC, 11.Mamadou Harouna CAMARA, 15.Radu GÎNSARI, 16.Alexandru ANTONIUC (c), 17.Alexandr BELOUSOV, 22.Sergiu ISTRATI, 27.Valerii MACRIȚCHII, 30.Igor BONDARENCO

Rezerve: 13.Victor BUGA, 31.Mihail CIOBAN, 3.Gabriel HOLBAN, 9.Sergiu NAZAR, 19.Dan PÎSLA, 21.Vsevolod NIHAEV
Antrenor: Serghei DUBROVIN

 

Zimbru Chișinău și Milsami Orhei se întâlnesc astăzi, de la ora 16:00, în cel de-al doilea meci al etapei a XIII-a a Super Ligii. Partida de la stadionul Zimbru din Chișinău va fi transmisă de platforma media ligatv.md.

 

În Super Liga, Zimbru și Milsami au disputat 43 de meciuri directe. 

 

Primul a avut loc pe 22 august 2009, la Chișinău, și s-a încheiat la egalitate 1-1. Alexandru Maximov a deschis scorul în minutul 50 pentru Viitorul (așa s-a numit formația orheiană în perioada 2005-2010), iar Radu Catan a stabilit scorul final în minutul 58.

 

În total, Milsami a obținut 24 de victorii, Zimbru - 11, iar alte opt partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este favorabil "vulturilor roșii": 50-33.

 

Clubul din Orhei a obținut 10 victorii în ultimele 10 partide directe din Super Liga! Ultima dată “galben-verzii” au câștigat de la Milsami în campionat mai mult de 4 ani în urmă, mai exact pe 30 septembrie 2018. Echipa antrenată atunci de tehnicianul român Sorin-Dorel Colceag a învins la Chișinău cu 2-0, formația orheiană antrenată atunci de Veaceslav Rusnac. Golurile au fost marcate de francezul Joao Tiago Almeida Teixeira și Ilie Damașcan.

 

În Cupa Moldovei, Milsami și Zimbru s-au intâlnit de două ori.

 

Pe 23 mai 2018, cele două echipe s-au întâlnit în finala Cupei Moldovei. Învingătoarea s-a decis în prelungiri, când Maxim Antoniuc a reușit o “dublă” și a adus trofeul pentru Milsami.

 

Iar anul acesta, Milsami a învins Zimbru cu 3-0 în sferturile de finală ale Cupei Moldovei Moldtelecom, ediția 2021/22. Golurile formației orheiene au fost marcate de Sergiu Istrati, Igor Lambarschi și Mamadou Harouna Camara.

 

Ambele formații s-au duelat și în Cupa Federației 2020. Zimbru s-a impus categoric cu 5-0 prin golurile lui Ion Postica, Alexandru Vacarciuc, Nichita Murovanîi (dublă) și Boubacar Traore.

 

Zimbru are un parcurs fantastic în ultima perioadă, care a coincis cu venirea la cârma echipei a antrenorului Lilian Popescu. Chișinăuienii sunt neînvinși de 6 etape (câte 3 victorii și remize) și, cu 15 puncte, se situează pe locul 5 în clasamentul Super Ligii.

 

Alexandru Dedov (Zimbru) și Ibrahim Jibril (ex-Sfîntul Gheorghe) conduc în clasamentul golgheterilor, cu câte 5 reușite. Ei sunt urmați de 3 jucători cu câte 4 goluri marcate, printre care și atacantul Eugeniu Sidorenco.

 

"Galben-verzii" pot conta azi pe serviciile mijlocașului Iulian Bejan, care a fost suspendat în etapa trecută pentru cumul de cartonașe galbene.

 

De partea cealaltă, Milsami a fost învinsă de Sfîntul Gheorghe cu 1-0, în ultima etapă și cu 16 puncte, ocupă locul 4 în clasament. Formația antrenată de Serghei Dubrovin nu poate câștiga un meci în Super Liga de 3 etape.

 

Doi jucători cheie ai formației orheiene, fundașul Vadim Bolohan și mijlocașul camerunez Vitus Amougui sunt suspendați pentru meciul de azi, pentru cartonaș roșu și, respectiv, pentru cumul de cartonașe galbene.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.