• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 14:00. Dinamo Auto – Petrocub

27 oct 2022 de Victor Daghi

 

Dinamo Auto – Petrocub 

27 octombrie. Ternovca, stadionul Dinamo Auto
Arbitru: Denis IVLEV
Asistenți: Andrei BODEAN și Artur MACOVEI
Al 4-lea oficial: Viktor BUGENKO

 

Dinamo Auto: 16.Dallian Gislain TOUNG ALLOGHO, 4.Urie-Michel MBOULA, 7.Eric Jospin BEKALE BIYOGHE, 8.Stane Darck ESSONO NGUEMA, 9.Rody Junior EFFAGHE, 10.Federico NSUE NGUEMA, 15.Habib Omar FOFANA (c), 21.Havier MUM BOHO, 24.Nathaniel BONGO MBOUROU, 54.Furkan AKIN, 99.Andrew Vivien ANOMERAWANI OMBENIDJOUWA

Rezerve:  35.Ivan MARCOV, 2. Alexandr CĂLIN, 3.Jose Fidel SIPI BITA, 13.Maxim MANASTÎRLÎ, 18.Peter Ngozi KINGS, 19.Vadim ȘLEAHTIȚCHI, 31.Warren Lloyd Mac Starsky ONDO

Antrenor: Novruz AZIMOV

 

Petrocub: 29.Cristian AVRAM, 8.Iaser ȚURCAN, 9.Vladimir AMBROS, 10.Alexandru BEJAN, 11.Sergiu PLATICA, 17.Victor BOGACIUC, 19.Mihail PLATICA, 21.Maxim POTÎRNICHE, 73.Ioan-Călin REVENCO, 90.Ion JARDAN, 97.Marius IOSIPOI
Rezerve: 99.Igor MOSTOVEI, 7.Tudor BUTUCEL, 13.Artem FEDOROV, 23.Mihail LUPAN, 24.Ianuș JAMAN, 77.Ruslan BÂNZARU, 94.Corneliu COTOGOI
Antrenor: Ivan TABANOV

 

Dinamo Auto Tiraspol și Petrocub Hîncești se întâlnesc astăzi, de la ora 14:00, în primul meci al etapei a XIII-a a Super Ligii. Partida de la stadionul din Ternovca va fi transmisă de platforma media ligatv.md.

 

În Super Ligă, Petrocub și Dinamo-Auto au disputat 25 de meciuri directe. Formația din Hîncești a repurtat 12 victorii, iar „automobiliștii” - 7. Alte șase partide s-au terminat la egalitate. Golaverajul este favorabil echipei Petrocub: 41-24. 

 

Primul meci direct al celor două grupări s-a disputat pe 22 august 2015, la Hîncești, iar Petrocub se impunea atunci cu 2-1 grație “dublei” semnate de Roman Șumchin. Pentru tiraspoleni a înscris Victor Mudrac, astăzi jucător la FC Petrocub.

 

În ediția trecută de campionat adversarii de astăzi s-au întâlnit de 4 ori, Petrocub s-a impus în trei partide, iar un joc s-a încheiat la egalitate.

 

Pe 14 august 2021, la Ternovca, Petrocub a învins cu 2-0, iar golurile au fost marcate de Mihail Platica și Vadim Gulceac.

 

În continuare, pe 1 octombrie 2021, la Hîncești, Petrocub a câștigat cu 6-1, iar golurile au fost marcate de Sergiu Platica, Mihail Platica, Vladimir Ambros, Corneliu Cotogoi-2, Artem Fedorov, respectiv, Marin Căruntu.

 

Pe 13 martie 2022, la Ternovca, meciul s-a încheiat cu o remiză albă.

 

Pe 8 mai 2022, la Hîncești, Petrocub s-a impus cu 5-0, datorită golurilor marcate de Andrei Novicov (autogol), Ion Jardan și Vladimir Ambros-3.

 

În ultimul duel direct, pe 3 septembrie 2022, la Hîncești, Petrocub s-a impus cu 4-0, iar golurile au foat marcate de Marius Iosipoi-2, Maxim Cojocaru și Victor Bogaciuc.

 

Dinamo Auto a fost învinsă de CSF Bălți cu 1-0 în ultima etapă și, cu 0 puncte, este în continuare “lanterna roșie” a campionatului. Formația tiraspoleană a pierdut orice șansă să ocupe unul dintre primele 6 locuri în Super Ligă, urmând să lupte în Faza a doua pentru păstrarea locului în elita fotbalului moldovenesc. Automobiliștii au înscris cele mai puține goluri din campionat (4).

 

Formația tiraspoleană nu a mai câștigat de 5 etape (1 remiză și 4 înfrângeri).

 

Mijlocașul tadjik Kabir Salimshoev este suspendat pentru meciul de azi, pentru cumul de cartonașe galbene. În același timp, fundașul ivorian Habib Omar Fofana poate juca în meciul cu Petrocub, după ce a fost suspendat în etapa trecută.

 

De partea cealaltă, Petrocub a învins campioana Sheriff cu 1-0, întrerupând astfel seria pozitivă a tiraspolenilor compusă din 19 meciuri fără înfrângere și provocând demisia antrenorului croat Stjepan Tomas. Echipa din Hîncești, cu 21 de puncte, se află pe locul 2 în clasament.

 

Este interesant că, în meciul cu Sheriff, Vladimir Ambros a marcat golul jubiliar, al 100-lea, din actuala stagiune.

 

Datorită acestui succes, Petrocub a devenit a doua echipă calificată în Faza 2 a Super Ligii, după Sheriff. Cu 2 etape înainte de finalul primei părți a campionatului, formația din Hîncești și-a asigurat prezența în Faza 2, având un avans de 8 puncte față de Dacia Buiucani, care se clasează pe locul 7. 


Fundașul Victor Mudrac este suspendat pentru meciul de azi, pentru cumul de cartonașe galbene.

 

Mijlocașul Marius Iosipoi, cu 4 reușite, împarte locurile 3-5 în clasamentul golgheterilor. Lideri în acest TOP sunt mijlocașul Zimbrului, Alexandru Dedov și fostul atacant al “sfinților” Ibrahim Jibril, cu câte 5 reușite.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.