• Fii alături de Echipa Țării

Andrei Vicolaș, la 40 de ani!

26 oct 2022 de Victor Daghi

Antrenorul secund al clubului Dacia Buiucani, fostul jucător al Naționalei Moldovei de futsal, Andrei Vicolaș, serbează astăzi vârsta de 40 de ani!

 

Cu această ocazie, Federația Moldovenească de Fotbal îi urează omagiatului multă sănătate, bucurii de la cei dragi și succese în toate activitățile pe care le întreprinde pentru dezvoltarea fotbalului nostru. 

 

La mulți ani!

 

Andrei Vicolaș s-a născut pe 26 octombrie 1982 la Simferopol, Ucraina.

 

A jucat la CSA Victoria, CSCA-Steaua, CSCA-Buiucani, CSCA-Rapid, Maiak Chirsova, Saxan Ceadîr Lunga, Dacia Buiucani, Toligma, Camelot, Classic, Tarsus, Lexmax și la Naționala Moldovei de futsal.

 

Este cvintuplu campion național la futsal (Camelot - 2, Classic - 2, Lexmax), iar cu Toligma, Camelot și Classic a câștigat Cupa Moldovei la futsal.

 

Activează ca antrenor de copii și juniori la CSCT Buiucani din anul 2014, este primul antrenor al atacantului Lado Akhalaia, acum la Royal Excelsior Virton (Belgia), precum și a jucătorilor Naționalelor de juniori, Eduard Văluță, Gabriel Nogai, Vitalie Dumbrava, Vasile Bîtlan, Cristian Bălan, Dionisie Pașa, Daniel Dosca, Alex Gutium, Roman Bejan, Ilie Botnari, Nicu Namolovan. Din 2019 este antrenor secund la Dacia Buiucani.

 

Cu Dacia Buiucani U16 a câștigat Cupa Moldovei (2017). 

 

Este căsătorit. Soția – Irina. Are doi fii, Dumitru (14 ani) și Alexei (12 ani).

 

Foto: Dacia Buiucani