• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal sigur pentru copiii din Moldova

Siguranța și Protecția copilului. Workshop pentru selecționata WU17

17 oct 2022 de Maria Teeşanu
GALERIE

La Centrul de pregătire al Naționalelor din Vadul lui Vodă a avut loc un workshop pentru selecționata de junioare U17 cu tematica “Drepturile și responsabilitățile copiilor în fotbal”,  în cadrul proiectului „Fotbal sigur pentru copiii din Moldova”.

Sportivele au participat cu mult entuziasm la discuțiile despre drepturile și responsabilitățile lor, iar organizatorii au avut grijă ca fiecare opinie să fie auzită și luată în considerare.

UEFA, în calitate de organ de conducere al fotbalului european, și-a axat strategia 2019-2024 pe respectarea standardelor înalte de protecție a drepturilor copilului în fotbal. UEFA își dorește ca fotbalul european să fie un mediu sigur, pozitiv și captivant pentru oricine, indiferent de vârstă, sex, etnie, statut social, religie, capacități sau nivel de implicare. Acest lucru este dublu important când sunt vizați copiii, având în vedere vulnerabilitatea lor. UEFA își asumă pe deplin sporirea nivelului de protecție a copilului în sport și în special în fotbal.


Siguranța în sport se referă la prevenirea oricărei forme prin care copilul poate fi afectat negativ-emoțional, verbal, fizic sau sexual – în cadrul spațiilor în care face sport de performanță sau recreațional.

Buna desfășurare a evenimentului a fost asigurată de Svetlana Patraș, coordonatorul proiectului „Fotbal sigur pentru copiii din Moldova” și Victor Mardari, asistent coordonator.

Federația Moldovenească de Fotbal susține activ promovarea Drepturilor Copiilor în societate, în special în sport, aderând la principiile UEFA și FIFA. În acest sens, FMF implementează proiectul „Fotbal sigur pentru copiii din Moldova”, care are drept scop asigurarea unui mediu protectiv și sigur pentru toți copiii care practică fotbalul în Republica Moldova.

 

FOTO: Aurelia CIOBANU