• Fii alături de Echipa Țării

Open Fun Football Schools

OFFS. Sărbătoare fotbalistică dedicata zilei Internaționale a Fetelor și protejarea mediului

10 oct 2022 de Reporter FMF
GALERIE

Anual, pe data de 11 octombrie este sărbătorită Ziua Internațională a Fetelor. Această zi are drept scop recunoașterea drepturilor și a problemelor cu care se confruntă fetele din întreaga lume și subliniază inegalitățile de gen și diversele forme de discriminare și abuz suferite de tinere.

Unul dintre obiectivele proiectului Open Fun Football Schools îl reprezintă egalitatea de gen și anume combaterea stereotipurilor de gen în fotbal. Doar în acest an, la evenimentele Open Fun Footbal Schools au participat mai mult de 1300 de fete de pe tot teritoriul Republicii Moldova.

 

Cu această ocazie, în satul Mândrești, raionul Telenești a fost organizat un eveniment deosebit. 20 de fete și 20 băieți din această localitate au jucat fotbal, după care au participat la plantarea celui de-al treilea Open Fun Football Park din Moldova.

Acest parc va servi drept amintire despre participarea în proiectul Open Fun football Schools, dar și va fi o mică contribuție la înverzirea țării noastre. În total au fost plantați 45 de copaci de următoarele soiuri: Platan, Sofora, Stejar. La final de eveniment copiii au primit suvenire din partea proiectului.

Buna organizare a evenimentului a fost asigurată de coordonatorul proiectului CCPA/OFFS Moldova, Svetlana Patraș, asistenții CCPA/OFFS Moldova, Victor Mardari și Iuliana Romanenco, inspectorul federal la fotbal feminin, Natalia Ceban, instructorul OFFS Moldova, Dănuța Chicu, primarul comunei Mândrești, Oxana Guzun, liderul tehnic din cadrul OFFS Mândrești, Vasile Ursu și antrenorii OFFS Mândrești.

 

Proiectul CCPA/OFFS este implementat în țară noastră de către organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca și Federația Moldovenească de Fotbal din anul 2006. Începând cu anul 2009, CCPA / OFFS este susținut de Agenția Internațională Suedeză de Cooperare pentru Dezvoltare (SIDA), reprezentată de Ambasada Suediei la Chișinău. De-a lungul anilor, în proiectul CCPA/OFFS au participat circa 100.000 de copii și 2.500 de antrenori din toate regiunile țării, de pe ambele maluri ale Nistrului.