• Fii alături de Echipa Țării

UEFA. Ceferin și Oleinicenco, întâlnire de lucru la Nyon

06 oct 2022 de Sandu Grecu
GALERIE

La invitația președintelui UEFA Aleksander Ceferin, o delegație a Federației Moldovenești de Fotbal, condusă de președintele Leonid Oleinicenco, a efectuat o vizită de lucru la sediul UEFA de la Nyon.  

 

În cadrul vizitei, președintele FMF, Leonid Oleinicenco și secretarul general FMF, Serghei Butelschi au participat la o ședință extraordinară cu președintele UEFA, Aleksander Ceferin și directorul UEFA responsabil de Asociațiile naționale, Zoran Lakovic.  

 

La întrunire, Leonid Oleinicenco a prezentat informația completă despre noul Statut al FMF, aprobat la ultima Adunare Generală și care are ca principiu de bază buna guvernanță, în conformitate cu cele mai noi recomandări ale UEFA. De asemenea, președintele FMF l-a informat pe Aleksander Ceferin despre reforma Campionatului Republicii Moldova la fotbal, despre noua formulă de desfășurare a competiției, rebranding și planuri de viitor.

 

Conducerea celor două foruri a discutat și despre situația din regiune, cu referire la organizarea competițiilor de fotbal, de la copii până la seniori.

 

Referitor la certificarea FMF conform standardelor internaționale de management al calității și anti-mită, președintele UEFA s-a arătat încântat de acțiunile de dezvoltare administrativă a FMF din ultimii 3 ani.  

 

”Domnul Aleksander Ceferin ne-a dat asigurări de întreaga lui încredere și de suport necondiționat pentru direcția de dezvoltare aleasă de FMF. De asemenea, președintele UEFA ne-a asigurat de susținerea, în continuare, la nivel de proiecte de dezvoltare în mod prioritar”, 

a declarat președintele FMF, Leonid Oleinicenco pentru FMF.md.

 

Aleksander Ceferin este primul președinte al UEFA, care a oferit Moldovei posibilitatea de a găzdui o ședință a Comitetului Executiv al Uniunii Europene de Fotbal Asociație. Evenimentul a avut loc acum un an, la Chișinău.

Federația Moldovenească de Fotbal este membru afiliat al UEFA din anul 1993.

 

Citește și...

1. Premieră. Chișinău este gazda ședinței Comitetului Executiv UEFA

2. Președintele UEFA, Aleksander Čeferin decorat cu Medalia Democrației a Parlamentului Republicii Moldova! Delegația UEFA & FMF, în vizită la Parlament

3. Deciziile Comitetului Executiv UEFA de la Chișinău