• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Super Liga. Etapa 9 în cifre

03 oct 2022 de Victor Daghi

*În 4 meciuri au fost marcate 7 goluri (gazdele – 6, oaspeţii – 1), în mediu – 1,75 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 80 de goluri (gazdele – 41, oaspeţii – 39), în mediu - 2,2 goluri pe meci.

 

*Gazdele au câștigat trei meciuri, iar o partidă s-a încheiat la egalitate. De la începutul campionatului s-au jucat 36 de meciuri. Gazdele au câştigat 12 partide, oaspeţii - 13, iar alte 11 meciuri s-au terminat nedecis.

 

*Cele mai multe goluri într-un meci (7) au fost marcate în jocul Zimbru - Dacia Buiucani 3-4 (etapa 5).

 

*În această etapă nu a fost acordată nicio lovitură de la 11 metri. De la începutul campionatului arbitrii au dictat 11 penalty-uri, dintre care 7 au fost transformate în gol.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 23 de cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 178 de cartonaşe galbene.

 

*În această etapă a fost arătat un cartonaș roșu, lui Valerii Macrițchii de la Milsami. De la începutul campionatului au fost arătate 5 cartonaşe roșii, dintre care 4 pentru Milsami.

 

*Ibrahim Jibril (ex-Sfîntul Gheorghe) conduce în clasamentul golgheterilor, cu 5 reușite. El este urmat de Alexandru Dedov (Zimbru), cu 4 goluri, Steve Ambri, Ibrahim Akanbi Rasheed (ambii, Sheriff), Radu Gînsari (Milsami), Eugeniu Sidorenco (Zimbru), Marius Iosipoi (Petrocub) și Alexandr Suvorov (Sfîntul Gheorghe), toți cu câte 3 goluri. 

 

*Sheriff are cel mai bun atac din Super Liga (17 goluri marcate). Campioana are și cea mai bună apărare (3 goluri primite).

 

*Dinamo Auto a înscris cele mai puține goluri din campionat (4), în timp ce Sfîntul Gheorghe a încasat cele mai multe goluri (17). 

 

*Meciurile etapei au fost urmărite din tribune de 1.954 de spectatori. De la începutul sezonului la stadioane au venit 32.262 de spectatori, în mediu câte 896 de oameni pe meci.

 

*Sheriff este neînvinsă de 17 meciuri. Ultima dată, tiraspolenii au cedat în disputa cu Milsami (0-1), pe 13 martie curent.

 

*Petrocub nu a mai pierdut un meci de 6 etape (câte 3 victorii și remize).

 

*Datorită victoriei cu Dinamo Auto, Zimbru a intrerupt seria negativă alcătuită din 10 meciuri fără victorie.  

 

 *CSF Bălți a suferit a treia înfrângere consecutivă, iar Sfîntul Gheorghe nu a obținut victorie în ultimele 4 etape (1 remiză și 3 înfrângeri).

 

Foto: FC Zimbru