• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 15:00. Dacia Buiucani – Petrocub

02 oct 2022 de Victor Daghi

 

Dacia Buiucani - Petrocub

 

2 octombrie. Suruceni, stadionul sătesc 
Arbitru: Roman JITARI
Asistenți: Alexandru SAJIN și Tudor BOLOGA
Al 4-lea oficial: Ion BÎLEA

 

Dacia Buiucani: 12.Iulian-Sebastian AGACHI, 3.Gheroghe BRÎNZANIUC, 4.Maxim FOCȘA (c), 7.Dumitru BIVOL, 8.Vasile BÎTLAN, 9.Dumitru DEMIAN, 20.Ștefan EFROS, 27.Ion GHIMP, 28.Nicu NAMOLOVAN, 29.Alex GUTIUM, 58.Artur PATRAȘ 
Rezerve: 1.Victor DODON, 6.Dumitru RENIȚĂ, 11.Ilie BOTNARI, 14.Roman BEJAN, 16.Daniel DOSCA, 17.Oleg MARTIN, 23.Vitalie DUMBRAVA, 71.Cristian PĂSCĂLUȚĂ
Antrenor: Andrei MARTIN

 

Petrocub: 99.Igor MOSTOVEI, 4.Victor MUDRAC, 9.Vladimir AMBROS (c), 17.Victor BOGACIUC, 19.Mihail PLATICĂ, 21.Maxim POTÎRNICHE, 73.Ioan-Călin REVENCO, 90.Ion JARDAN, 93.Constantin SANDU, 97.Marius IOSIPOI, 98.Maxim COJOCARU
Rezerve: 29.Cristian AVRAM, 7.Tudor BUTUCEL, 8.Iaser ȚURCAN, 10.Alexandru BEJAN, 13.Artem FEDOROV, 24.Ianuș JAMAN, 77.Ruslan BÂNZARU, 94.Corneliu COTOGOI

Antrenor: Ivan TABANOV

 

Dacia Buiucani Chișinău și Petrocub Hîncești se întâlnesc astăzi, de la ora 15:00, în cel de-al treilea meci al etapei a IX-a a Super Ligii. Partida de la stadionul sătesc din Suruceni va fi transmisă de platforma media ligatv.md.

 

Cele două echipe s-au întâlnit până acum în șapte meciuri directe. Petrocub a obținut 5 victorii, iar două partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul, 12-3, este favorabil echipei din Hîncești.

Primele două jocuri au avut loc în Divizia A, sezonul 2014/15. Atunci, Petrocub Sărata Galbenă a învins Dacia-2 Buiucani cu 2-0, iar un meci s-a încheiat la egalitate 1-1.

În Divizia Națională, stagiunea 2020/21, echipele s-au întâlnit de patru ori. În etapa a 5-a, echipa din Hîncești s-a impus pe teren propriu cu 2-0, prin golurile lui Dan Taras și Sergiu Platica. Partida din 18 octombrie 2020, jucată la stadionul Zimbru-2 din Chișinău, s-a încheiat la egalitate, 0-0. Portarul gazdelor, Dumitru Covali a devenit eroul mecului, după ce a apărat un penalty în min. 60. Cea de-a 3-a întâlnire s-a disputat pe 27 februarie 2021, în etapa a XXIII-a. La stadionul CPSM de la Vadul lui Vodă, Petrocub s-a impus cu 4-1, golurile fiind marcate de Vladimir Ambros (din penalty), Iaser Țurcan-2, Petru Racu, respectiv, Vadim Crîcimar. Iar pe 11 mai 2021, dubla lui Vladimir Ambros a adus victoria Petrocubului, în timp ce Dacia Buiucani a marcat prin Marin Căruntu. 


Cel mai recent duel dintre cele două formații a avut loc pe 7 august 2022, la Hîncești. Petrocub s-a impus cu 1-0, datorită golului marcat de Vladimir Ambros din penalty, în min. 3.

 

Dacia Buiucani a învins CSF Bălți cu 1-0, în etapa trecută și, cu 10 puncte, a urcat pe locul 5 în clasament.

 

Datorită succesului de la Bălți, echipa antrenată de Andrei Martin a urcat o treaptă în clasamentul all-time al Super Ligii. În acest moment Dacia Buiucani, cu 58 de puncte, se clasează pe locul 37, întrecând-o pe Saxan Ceadîr Lunga (57 p.).

 

Curios este faptul că jucătorul echipei chișinăuiene, Dumitru Reniță, care a intrat pe teren în finalul meciului de la Bălți, peste câteva zile a fost prezentatorul unei emisiuni sportive la un post de televiziune din țara noastră!!!  

 

Dacă vor câștiga azi, dacii vor urca încă o treaptă în clasamentul all-time: pe locul 36 se situează Spumante Cricova, cu 60 de puncte.

 

Doi jucători de la formația chișinăuiană sunt suspendați pentru meciul de azi din cauza cumulului de cartonașe galbene. Este vorba de fundașul Mihai Țîpac și mijlocașul Eugen Zasavișchi.

 

Clubul sportiv pentru copii și tineret "Buiucani" a împlinit, pe 25 septembrie, 25 de ani de la înfiinţare!

 

De partea cealaltă, Petrocub a trecut de Sfîntul Gheorghe cu 2-1, în ultima etapă, iar golul victoriei a fost marcat de Mihail Plătică, care a revenit după o accidentare, care l-a ținut 3 luni departe de terenul de fotbal.

 

Echipa antrenată de Ivan Tabanov a obținut a treia victorie consecutivă și, cu 14 puncte, a urcat pe locul 2 în clasament.

 

Marius Iosipoi, cu 3 reușite, împarte locurile 3-7 în clasamentul golgheterilor.

 

Fundașul Ion Jardan poate juca în meciul de azi, după ce în etapa trecută a fost suspendat din cauza cumulului de cartonașe galbene.

 

Pagina de Facebook a clubului din Hîncești a anunțat că portarul Nicolai Cebotari și mijlocașul Iaser Țurcan își continuă recuperarea și în curând se vor antrena cu întreg lotul.