• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Stephan Negru, debut cu gol în campionatul Irlandei!

01 oct 2022 de Reporter FMF

Stephan Negru (20 de ani), apărător la echipa irlandeză Shelbourne, a înscris la primul său meci în campionatul Irlandei!

 

Jucătorul de origine moldoveană a marcat vineri seara golul echipei sale, Shelbourne, în remiza 1-1 cu Finn Harps, din etapa a 31-a a campionatului Irlandei, Premier Division (prima liga valorică). Negru a egalat la unu în min. 57, când a înscris cu capul, după un corner. Adversarul a deschis scorul în min. 52, prin Conor Tourish. Negru a fost integralist la Shelbourne, pentru care a jucat pe post de fundaș central. După acest meci, Shelbourne, cu 35 de puncte, se situează pe locul 7 printre 10 echipe.

 

Pe 26 august, Stephan Negru a jucat primul său meci pentru echipa de seniori a clubului Shelbourne. Negru a fost integralist în meciul din optimile de finală ale Cupei Irlandei, câștigat de echipa sa cu 4-0 în fața celor de la Bonagee United.

 

Stephan Negru este un tânăr apărător crescut de Academia de fotbal ”Reds” a clubului Shelbourne. Părinții săi, originari din Florești (mama) și Criuleni (tata), au emigrat în Irlanda cu 22 de ani în urmă. Ștefan, cum îi spune mama lui, s-a născut în Irlanda. Jucătorul este un produs sută la sută al fotbalului irlandez, făcând primii pași în fotbal la școala celor de la Lourdes Celtic.   

 

Foto: Eoin Smith