• Fii alături de Echipa Țării

Open Fun Football Schools

OFFS Moldova. Acțiuni dedicate Zilei Mondiale a Inimii

30 sep 2022 de Reporter FMF
GALERIE

Începând cu anul 2000, la 29 septembrie este marcată Ziua Mondială a Inimii (World Heart Day). Este o ocazie pentru a ne gândi mai mult la sănătatea noastră şi în special a face o promisiune simplă față de noi și față de cei care ne sunt dragi, să avem grijă de inimile noastre.

 

Cu prilejul Zilei Mondiale a Inimii, echipa proiectului CCPA/OFFS Moldova a vizitat Liceul Teoretic cu profil tehnologic pentru copii cu vederea slabă din Chișinău. Într-o atmosferă plăcută, micuții au avut parte de jocuri interactive cu elemente de fotbal și multă voie bună. Copiii au jucat pentru prima dată fotbal și au rămas încântați de sportul rege, iar la finalul evenimentului au primit cadouri.

 

Pentru a marca Ziua Mondială a Inimii și Săptămâna UEFA Grassroots, a fost organizată o adevărată sărbătoare fotbalistică la școala internat din orașul Ceadîr Lunga. Copiii de aici au jucat fotbal, iar la finalul acțiunii au fost instruiți de către reprezentanții poliției despre prevenirea bullying-ului și abandonului în centrele de plasament. Fiecare copil a primit cadouri, inclusiv câte o minge de fotbal.

 

Buna desfășurare a evenimentului a fost asigurată de  către coordonatorul proiectului CCPA/OFFS Moldova, Svetlana Patraș, asistenții coordonatorului, Victor Mardari și Iuliana Romanenco, antrenorul echipei naționale de fotbal pentru persoane cu deficiențe de vedere, Valeriu Burlac, ofițerul superior al SIC, Tatiana Cunceva, liderul tehnic din cadrul OFFS Ceadîr Lunga, Serghei Terzi, antrenori OFFS, Anna Terzi, Efim Covbasa, dar și reprezentanții Inspectoratului de Poliție din Ceadîr Lunga, Vasilii Trifonov și Ilona Dubrovina.

 

Proiectul CCPA/OFFS este implementat în țară noastră din anul 2006. Începând cu anul 2009, CCPA / Open Fun Football Schools Moldova este susținut de Agenția Internațională Suedeză de Cooperare pentru Dezvoltare (SIDA), reprezentată de Ambasada Suediei la Chișinău. De-a lungul anilor, în proiectul OFFS au participat peste 90.000 de copii și 2.500 de antrenori de pe ambele maluri ale Nistrului.