• Fii alături de Echipa Țării

Grassroots week. Interviu cu Vitalie Lungu, manager de dezvoltare, oficiul regional Centru FMF

01 oct 2022 de Maria Teeşanu
GALERIE

În toată Europa, sub patronajul UEFA, se desfășoară evenimente dedicate Săptămânii UEFA Grassroots. Federația Moldovenească de Fotbal organizează în aceste zile mai multe evenimente dedicate fotbalului pentru toți, iar site-ul FMF vă prezintă un nou interviu, de această dată cu managerul de dezvoltare al Oficiului regional Centru FMF, Vitalie Lungu.

- Cum a început săptămâna Grassroots în regiunea Centru?
- Anul acesta în regiunea Centru ca și în celelalte regiuni ale țării, săptămăna Grassroots a început pozitiv (spre deosebire de anii precedenți, când am fost izolați din cauza Covid-19), cu multe evenimente sportive și mulți participanți.

- Câți copii planificați să implicați în săptămâna Grassroots?
- Conform planului de activitate și a solicitărilor din partea cadrelor didactice din instituțiile de învățămînt din regiunea Centru, care participă în proiectului “Fotbal în Școli” sunt aproape 4000 de copii, dar cifra va fi mai mare.

- Ce evenimente organizați cu ocazia săptămânii Grassroots?
- Începând cu campionatele naționale copii și juniori, campionate și turnee regionale (seniori, copii, juniori, feminin, veterani), diferite proiecte sociale, etc.

- Cum ajută FMF la organizarea acestor evenimente?
- Vorba ceea, 24 din 24 sunt disponibili. FMF, de fapt, este organizatorul, respectiv se implică 100% în organizarea profesionistă a săptămânii Grassrots, începând cu oferirea inventarului și terminând cu programul de desfășurare a UEFA Grassroots Week.

- Care este feedback-ul participanților?
- Feedback-ul este pozitiv. Eu îl simt de șapte ani, din momentul când am început să activez în cadrul Federației Moldovenești de Fotbal.

- Ce înseamnă pentru dumneavoastră săptămâna Grassroots?
- Fotbal pentru toți, plăcere, distracție, atracție și că la următorul eveniment numărul participanților va fi mult mai mare.