• Fii alături de Echipa Țării

UEFA a delegat un oficial din Moldova la un meci din Liga Națiunilor

27 sep 2022 de Victor Daghi

În această săptămână sunt programate mai multe meciuri din Liga Națiunilor, la care forul continental a delegat și un oficial din țara noastră.


Igor ȘAȚKII a fost numit observator de arbitri UEFA la partida Suedia – Slovenia din Liga B, grupa 4, care va avea loc pe 27 septembrie pe stadionul Friends Arena din Solna.

 

Igor Șațkii (50 ani) este un fost arbitru, iar în prezent activează ca observator de arbitri FMF, instructor al arbitrilor din Liga 1 și mentor pentru instruirea arbitrilor în cadrul programului UEFA “Mentori și talente”. Participă activ în formarea arbitrilor din Super Liga, fiind prezent la toate cantonamentele organizate de Comitetul de Arbitri. A fost delegat ca observator de arbitri FMF la două “Meciuri de Aur” pentru desemnarea campioanei Moldovei, dintre Dacia și Sheriff în anii 2016 și 2017, dar și la Supercupa Moldovei din 2019. 

Din anul 2015 este observator de arbitri UEFA. Până în prezent el a adunat peste 60 de meciuri internaționale (preliminarii CM și CE, Liga Națiunilor, Liga Europei), la care a fost delegat de forul fotbalistic european.

 

De-a lungul anilor, angajații și specialiștii FMF se bucură de încredere deplină din partea forului european, fiind delegați la meciurile din cadrul competițiilor desfășurate sub egida UEFA.