• Fii alături de Echipa Țării

Asociații Raionale

Asociațiile raionale de fotbal. Seminar internațional în Letonia

21 sep 2022 de Maria Teeşanu
GALERIE

În conformitate cu programul de activitate al FMF pentru acest an, în perioada 20-22 septembrie, în orașul Jurmala, Letonia, are loc un seminar informativ comun cu participarea oficialilor Asociaţiilor Raionale de Fotbal din Moldova și Federațiilor Regionale de fotbal din Letonia.

Cu un cuvânt de salut a venit președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinincenco și presedintele Federației de Fotbal din Letonia, Vadim Lasenko. Ambii oficiali, au accentuat buna colaborare dintre federații și despre organizarea profesională a seminarelor comune.

Pentru miercuri, 21 septembrie, sunt planificate lucrările seminarului comun. Pe ordinea de zi sunt trecute următoarele subiecte:
- Prezentarea generală a Federației de Fotbal din Letonia, structura și activitatea acesteia
-Activitatea antrenorilor regionali, colaborarea cu Academiile de fotbal, lucrul cu tinerele talente în regiuni
- Proiectele regionale de dezvolatare din Letonia
- Proiectul Federației de Fotbal din Letonia: Academia de fotbal, selecționatele regionale de fotbal
- Strategia FMF 2020-2024
- Prezentarea activității oficiilor regionale de fotbal ale Federației Moldovenești de Fotbal
- Colaborarea cu Asociațiile Raionale de Fotbal din Moldova, proiecte și realizări
- Structura oficiilor regionale
- Structura asociațiilor de fotbal
- Proiectul Fotbal în școli
- Grassroots

Federatia Moldovenească de Fotbal a fost reprezentată de președintele FMF Leonid Oleinicenco, secretarul general Serghei Butelschi, secretarul general adjunct, Nicolae Cebotari, vicepreședintele FMF Ruslan Berzoi, șeful Serviciului control intern Vadim Șargarovschi, managerul adjunct pe licențiere și președintele comisiei de clasificare Ion Poalelungi.

De asemenea, au fost prezenți manageri regionali de dezvoltare a fotbalului: Vitalie Jurat (regiunea Nord), Vitalie Lungu (regiunea Centru), Serghei Ursul și Iurii Covtun (regiunea Est) și Alexei Gheorghiu (regiunea Sud), care au venit în fața participanților cu o prezentare despre fotbalul din regiuni, selecționatele regionale și proiectul fotbal în școli. S-a menționat prezența celor 36 de asociații care contribuie pozitiv la dezvoltarea fotbalului în Moldova.

Federația de Fotbal din Letonia a fost reprezentată de președintele LFF Vadims Lasenko, secretarul general LFF Arturs Gaidels, managerul regional din Riga Eduard Borisevics, antrenorul principal al academiilor Naționale Aleksandr Ielisejevs, antrenorul regional din Riga Kirils Buracevs și șeful adjunct al departamentului de fotbal de elită Denis Bezusconoks.

În cadrul întrunirii, fiecare reprezentant al ARF a avut posibilitatea să facă un schimb de opinii și experiențe cu colegii din Letonia, privind dezvoltarea fotbalului la nivel regional, precum și să inițieze proiecte comune la nivel local.

În anul 2016 Federația Moldovenească de Fotbal a organizat un eveniment similar în colaborare cu Federația Română de Fotbal. În 2018 oficialii asociațiilor raionale din Moldova au participat la o ședință comună cu colegii din Ucraina, iar în 2020 au participat la seminarul cu oficialii din Belarus.